Kätevät taatelipiparit

Joulu lähestyy ja nyt kaivataan helppoja joulunmakuisia vinkkejä! Ohessa on kätevä idea tehdä taatelipipareita kauramurotaikinasta. Ohje on yksinkertainen ja tulos maistuva. Mikäli taatelia jää, sitä voi käyttää myös torttutaikinan täytteeseen.

Kätevät taatelipiparit

noin 20 kpl

  • 1 pkt kauramurotaikinaa (400 g)
  • 200 g pehmeitä taateleita (1 pss)

Sulata taikina. Hienonna taatelit ja sekoita taatelirouhe kauramurotaikinaan. Leivo taikinasta kaksi pellin pituista (n. 20 cm) paksua tanko ja aseta tangot leivinpaperin päälle uunipellille. Paina tangot mataliksi pötköiksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi. Leikkaa kuumina vinoiksi viipaleiksi, yhdestä pötköstä tulee noin 10 viipaletta (viipaleiden leveydestä riippuen).

Taateli pitää pikkuleivät mehevinä eli nämä voi leipoa hyvin tarjoilua aiemmin. Halutessaan pikkuleivät voi koristella ohuin sokerivesikuorrutusnauhoin.

Vinkki: Kokeile maustaa taatelirouhe esim. 1-2 rkl rommilla, madeiralla tms. (liota hetki rouhetta). Saat uusia makuvivahteita pikkuleipiin.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat