Kätevä lautasliinakikka terassille – kokeile tätä!

Kesällä juhlapöytä kannetaan ulos, jos vain säät sallivat. Ulkona tai terassilla olevan kattauksen pitää olla sekä kaunis että käytännöllinen. Lue ohjeista, kuinka saat taiteltua kesäjuhliin sopivan, yksinkertaisen ja kätevän lautasliinataskun ruokailuvälineille.

Ensi viikonloppuna monessa perheessä vietetään valmistujaisia ja katetaan juhlapöytä ulos. Pöydän kattauksessa pitää huomioida se, että kattaus pysyy ulkotiloissa siistinä juhlien ajan. Esimerkiksi pöytäliinojen nurkkaan kannattaa kiinnittää pienet painot, jotta liina pysyy paikallaan tuulesta huolimatta.

Lue ohjeista tai katso videolta kuinka saat tehtyä lautasliinasta terassipöytään tyylikkään taskun veitsille ja haarukoille. Välineet pysyvät siisteinä taskun sisällä.

Ohjeet lautasliinataskun taitteluun


1. Taittele neliön muotoinen lautasliina keskeltä siten, että teet siitä puolet kapeamman.

2. Taittele liinan alareuna kiinni yläreunaan niin, että lautasliinasta tulee jälleen neliön muotoinen. Paina liinaa pöytää vasten, jotta liinaan jää näkyviin taitoskohdat.

3. Avaa äsken taittamasi kohta siten, että liina on jälleen pituussuunnassa alkuperäisen kokoinen.

4. Taita liinan alareuna ylöspäin siihen kohtaan, jossa on näkyvissä äsken tehty taitoskohta, eli pituussuunnassa puoleen väliin lautasliinaa. Tämän jälkeen taita liina vielä kerran ylöspäin siten, että tämä taitos on yhtä leveä kuin sitä edellinen.

5. Taittele tämän jälkeen oikeasta reunasta muutama sentti siten, että taskun avonainen reuna piiloutuu liinan alle.

Katso videolta kuinka taittelu onnistuu

Lue myös:

    Uusimmat