Barcelona sijaitsee Espanjan koillisosassa ja on Katalonian alueen keskipiste. Espanja on pinta-alaltaan suurin viininviljelijä Euroopassa, mutta tuotantomääriltään vasta kolmanneksi suurin Italian ja Ranskan jälkeen. Espanjan modernit viinit tehdään Kataloniassa. Katalonia kuuluu Espanjan johtaviin ruokakulttuurialueisiin.
Sangre de Toro on Espanjan myydyin viini ja tunnetuin myös muualla maailmassa. Suurin katalonialainen viinintuottaja on Miguel Torres Penedésin viinialueella. Penedésin alue on myös keskeinen katalonialaisen cavan (champagne-metodilla valmistettu kuohuviini) valmistuksessa. Mutta Torres on paljon muutakin kuin Sangre de Toro. Torres tekee myös maailman maineeseen nousseita huippuviinejä.
Torres on perustanut viinitiloja uuteen maailmaan, kuten Chileen ja Kaliforniaan. Lisäksi Torres kehittää aktiivisesti rypälelajikkeita, jotka sopeutuisivat ilmaston lämpenemiseen. On nimittäin ennustettu, että tämän vuosisadan loppuun mennessä keskilämpötila voi nousta jopa seitsemän astetta. Kaikkein eniten tästä kärsivät juuri viinin kaltaiset monivuotiset kasvit.
Jaakon vinkit:
Miguel Torres, SA
M. Torres 6, 08720 Vilafranca del Penedès, Barcelona
+34 (0) 93 8177400, webmaster@torres.es
Ravintola Abac
Carrer Rec 78-89, Barcelona
+34 (0)93 319 6600
Ravintola Vinya-Roel
Villarroel, 190-192, Barcelona
+34 (0) 93 430 7279, www.vinya-roel.com
La Boqueria / Mercat de Sant Josep
La Rambla 91, Barcelona
Hotel Casa Camper Barcelona
Carrer Elisabets 11, Barcelona
www.camper.com/web/en/casacamper.asp
Hotel La Niña
Psg de la Ribera, 65-68, 08870 Sitges, Barcelona
+34 (0)938113540, info@laninahotel.com, www.laninahotel.com
Matkailu-sivuilla:
(Viinin viemää 11.1.2007)