Mainos

Katainen: Useimmat kunnat sanovat liitoksille kyllä kiitos

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) sanoo uskovansa, että suurin osa Suomen kunnista kääntyy kuntaliitosten kannalle.

– Uskon, että valtaosa kunnista sanoo liitokselle kyllä kiitos tai löytää itse paremman mallin, MTV3:n Uutisten haastattelussa ollut Katainen sanoi.

Palvelut mahdollisten suurkuntien äärilaidoilla kymmenien kilometrien päässä Kataisen mukaan pikemminkin turvataan eikä hävitetä liitoksilla.

– Meillä on nyt se tilanne, että monet kunnat lopettavat palveluja, koska niillä ei ole rahaa järjestää niitä. Ratkaisuksi on esitetty palvelujen karsintaa. Hallituksen tavoite on päinvastainen: haluamme turvata terveemmällä kuntarakenteella paremmat palvelut. Tämä on uusi alusta turvallisemmalle palvelurakenteelle, hän vakuutti.

Kunnille järjestetään kuulemiskierros kevään aikana. Pakkoliitoksia Katainen ei vastahakoisille kunnille välittömästi maalannut, vaan sanoi, ettei kuntaliitosta voi antaa ylhäältä.

– Pakko ei ole paras konsultti. Olennaista on se, että saadaan turvallinen kuntarakenne.

Puolustusvoimauudistus lyöty lukkoon

Katainen kommentoi myös varuskuntien lakkautuspäätöksiä. Hänen mukaansa puolustusvoimien uudistukset on nyt lyöty lukkoon.

– Ei niitä uudestaan avata. Puolustusvoimat on itse rakentanut uudistuksen niiden määrärahojen pohjalta, mitä heille on annettu ja niitä on katsottu nimenomaan puolustuksen kannalta.

Kuntarakenneuudistuksen ja varuskuntien lakkautusten lisäksi keväällä on edessä veronkorotuksia. Katainen ei lähtenyt arvioimaan, mihin korotukset käytännössä kohdistuvat.

– En osaa sanoa vielä, millaisia toimenpiteitä tullaan tekemään. Jokainen ymmärtää, että valtio velkaantuu ja ylivelkaantuminen tulee lopettaa, hän tyytyi sanomaan.

Katso Outi Airolan juttu ja Jyrki Kataisen kommentit Katsomo.fi:stä:

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.