Kasvisrisotto

4 annosta
Valmistusaika: 30min

Ainesosat:

  • 6 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl chilikastiketta
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • 2 kesäkurpitsaa
  • 225 g herkkusieniä
  • 1 keltainen paprika
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 225 g risottoriisiä
  • 900 ml kuumaa kasvislientä
  • 25 g raastettua parmesaanijuustoa
  • Parmesaanilastuja koristeluun

Valmistus:

Sekoita keskenään soijakastike, chillikastike ja sitruunanmehu. Laita kesäkurpitsat, herkkusienet ja paprikanpalat kulhoon ja kaada sekaan marinadi. Anna marinoitua riisin valmistuksen ajan.

Kuumenna ruokalusikallinen oliiviöljyä paistinpannulla ja lisää keitetty riisi. Lisää kasvisliemi vähän kerrallaan pannulle niin, että se kerkeää imeytyä riisiin vähän kerrallaan. Noin 25 minuutin jälkeen riisin pitäisi olla kermaista ja pehmeää.

Ota pannu pois levyltä ja sekoita joukkoon raastettu parmesaanijuusto. Paista oliiviöljyssä erillisellä wokkipannulla marinoituja vihanneksia noin 3 minuutin ajan. Lisää loppumarinadi pannulle ja anna kiehua hetken. Tarjoile riisi ja vihannekset kulhoihin ja koristele parmesaanilastuilla.

Lue myös:

    Uusimmat