Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kasvispasta on nopea arkiruoka – kokeile helppoa reseptiä!

Kasvispasta valmistuu parsakaalista, paprikasta, kesäkurpitsasta ja tomaateista.
Kasvispasta valmistuu parsakaalista, paprikasta, kesäkurpitsasta ja tomaateista.
Julkaistu 04.03.2019 13:47
Toimittajan kuva

Ida-Annika Niva

ida-annika.niva@mtv.fi

Kaappaus keittiössä -ohjelmassa valmistetaan bolognesea, kasvispastaa ja erilaisia voileipiä.

Kaappaus keittiössä -ohjelmassa huippukokki Kari Aihinen vierailee Salossa. Jaksossa valmistetaan esimerkiksi voileipiä erilaisilla täytteillä.

Chef Markuksen ylivoimainen bolognese

Bolognese

1,2 kg jauhelihaa
3 sipulia silppuna
3 valkosipulinkynttä murskattuna
5 lehtisellerin vartta
6 porkkanaa viipaleena
4 purkkia tomaattimurskaa
2 tl suolaa
Oliiviöljyä
Mustapippuria
Tuoretta basilikaa 

Pilko sipuli, murskaa valkosipuli ja viipaloi sellerit sekä porkkanat.

Ruskista jauhelihat kuumalla pannulla. Lisää kasvikset ja vähän oliiviöljyä. Anna hautua noin viisi minuuttia.

Lisää kattilaan tomaattimurskat. Huuhdo purkit tilkalla vettä ja kaada huuhteluvedetkin kastikkeen sekaan. Mausta suolalla ja mustapippurirouheella. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä noin 1,5 tuntia.

Tarjoa keitettyjen perunoiden tai pastan kera. Ripottele päälle tuoretta silputtua basilikaa ja parmesaanijuustoa.

Kasvispasta

Kasvispasta

3 paprikaa suikaleena
2 kesäkurpitsaa viipaloituna
1 parsakaalin nuppuja halkaistuna
1 rasia kirsikkatomaatteja puolitettuna
3 punasipulia suikaloituna
Oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria
½ sitruunan mehut
80-100 g (kuivapaino) pastaa per henkilö

Suikaloi paprika ja punasipuli, viipaloi kesäkurpitsat, halkaise parsakaalin nuput sekä kirsikkatomaatit. Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä.

Laita kattilan pohjalla sen verran oliiviöljyä, että pohja peittyy. Kaada kuumalle pannulle ensin parsakaalit, sillä niillä kestää kauiten kypsyä. Lisää sitten punasipulit, paprikat ja kesäkurpitsat. Paista vihanneksia niin kauan että ne pehmenevät sopivasti. Mausta suolalla ja pippurilla.

Yhdistä pehmenneet vihannekset ja keitetyt pastat. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehut.

Jaa pasta lautasille ja lorauta päälle vielä vähän oliiviöljyä. Koristele tuoreella persiljalla ja raasta päälle reilusti parmesaania.

Rouskuva salaatti

1 nippu tuoretta parsaa pilkottuna
2 nippua retiisiä
2 kurkkua halkaistuna ja viipaloituna
kahta erilaista lehtisalaattia
muutama kevätsipulin varsi
Vinegretti
0,5 dl valkoviinietikkaa
1,5 dl oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria 

Kuori parsat kevyesti, pilko pienemmiksi palasiksi. Viipaloi retiisit ja kurkut ja revi salaatinlehdet. Yhdistä kaikki keskenään.

Valmista vinegretti sekoittamalla valkoviinietikka ja oliiviöljy keskenään. Mausta salaatinkastike rouhitulla mustapippurilla sekä hyppysellisellä suolaa. Voit myös pilkkoa vinegrettiin tuoreita yrttejä, tai vaikka yhden valkosipulinkynnen.

Sitruuna-kevätsipulimajoneesi

1 purkki Hellmann’s majoneesia
1 sitruunan mehut
5 kevätsipulin vartta 

Kaada majoneesi kulhoon. Lisää joukkoon silputut kevätsipulinvarret sekä yhden sitruunan mehut. Sekoita.

Tomaatti-mozzarellatäyte leivälle

1 ruukku basilika
2 mozzarellapalloa
1 rasia kirsikkatomaatteja
Oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippurirouhetta 

Revi basilikanlehdet sekä mozzarellat pienemmiksi. Viipaloi kirsikkatomaatit. Yhdistä basilika, mozzarella sekä tomaatit kulhossa. Lorauta päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla sekä mustapippurirouheella, sekoita. Täytä paahdetut leivät tomaatti-mozzarellaseoksella.

Avokadotäyte leivälle

1 avokado
2 rkl seesaminsiemeniä
Sitruunan mehua

Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla. Seesaminsiemenet ovat paahtuneet, kun niistä nousee paahtunut tuoksu. Halkaise avokado, koverra sisus ja viipaloi. Sekoita keskenään seesaminsiemenet sekä avokadoviipaleet. Purista sekaan hieman sitruunan mehua jotta avokado ei tummu. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla.

Lempeän tulinen chilimajoneesi

1 iso purkki Hellmann’s majoneesia
1 dl chiliketsuppia
½  sitruunan mehut
Mustapippuria rouhittuna 

Sekoita kaikki ainekset keskenään, käytä levitteenä esimerkiksi lämpimille leiville.

Härkäleipä

1 kg härän ulko- tai sisäfileetä
Voita
Suolaa
Mustapippuria
Chilimajoneesia ( katso erillinen ohje) 

Nosta härän filee huoneenlämpöön noin kaksi tuntia ennen valmistamista. Leikkaa fileestä noin sentin paksuisia viipaleita ja mausta ne suolalla sekä mustapippurilla. Paista viipaleet kuumalla pannulla voissa. Käännä vasta kun pinnalle alkaa nousta lihasnestettä. Anna lihaviipaleiden levätä kymmenen minuuttia paistamisen jälkeen. Leikkaa siivuiksi. Levitä paahdetulle leivälle chilimajoneesia sekä lihasiivuja.

Kanaleipä

1 kg kanan rintafileetä
Sitruuna-kevätsipulimajoneesia (katso erillinen ohje)

Nosta kanan rintafileet pöydälle noin tunti ennen paistamista. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Mausta fileet suolalla sekä pippurilla. Sulata pannulla voita ja ruskista kaksi rintafileetä kerrallaan. Laita ruskistetut fileet uunipellille. Paista kanat 250 asteessa 14 minuuttia. Anna kanafileiden levätä  folion sisällä paistaminen jälkeen n. 10 minuuttia. Leikkaa viipaleiksi. Täytä leivät sitruuna-kevätsipulimajoneesilla ja kanaviipaleilla.

Grillatut gremolatakasvikset

Kukkakaalia ja parsakaalia paloina
3 ruukkua lehtipersiljaa
1 sitruunan kuori
1 valkosipulinkynsi
1 dl oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria

Pilko persilja ja valkosipulinkynsi. Raasta sitruunasta kuori. Yhdistä ainekset öljyyn ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Pilko kukkakaalit sekä parsakaalit pienemmiksi paloiksi. Grillaa kaaleja niin että ne saavat kauniin värin, jonka jälkeen pyörittele ne gremolatassa.

Kaappaus keittiössä MTV3-kanavalla ja mtv.fissä maanantaisin klo 20.

Lisää aiheesta:

Näin syntyy maukas ja värikäs kasviswokki – ota talteen Kaappaus keittiössä -jakson reseptitKari Aihinen kertoo ykkösvinkkinsä ruuanlaittoon – nappaa Kaappaus keittiössä -jakson reseptit talteenKatso Kari Aihisen ohje herkulliseen pastasalaattiin – tässä ovat Kaappaus keittiössä -jakson reseptitNäitä reseptejä kokkaa koko perhe – nappaa Kaappaus keittiössä -vinkit talteen!Näin valmistat kukkakaalin uudella tavalla – kokeile herkullista satay-kastikettaNäin valmistuu helppo ja herkullinen paella – poimi talteen maistuva resepti!
Kaappaus keittiössäTV-ohjelmat

Tuoreimmat aiheesta

Kaappaus keittiössä
  • 06.10.202318:03
    Ensitreffit alttarilla

    Ensitreffit-Matti nähtiin Kaappaus keittiössä -kaudella – eli maksalaatikolla ja kahvilla

  • 28.06.202214:39
    Ruoka

    Ruokaa ilman uunia! Kari Aihisen superhelppo keitto valmistuu blenderissä: "Onko hyvää? Täydellistä!"

  • 14.11.202117:58
    Ruoka

    Kari Aihinen paljastaa keinon, jolla saa kasvikset maistumaan superhyviltä: "Oho, nyt toimii!"

  • 10.11.202116:55
    Peruna

    Todella helppo tapa tehdä keitetyistä perunoista parempia – tarvitset vain haarukan ja mausteita

  • 04.11.202119:45
    Reseptit

    Katso Kape Aihisen maukkaat reseptit – nappaa Kaappaus keittiössä -kauden viimeisen jakson ohjeet talteen