Käsittämätöntä: Jalkapallotähti laihtui 6 kiloa ottelussa – dopingnäytteen antaminen vaati hurjan toimenpiteen

Brasilian maajoukkuehyökkääjä Hulk on paljastanut, että hän laihtui kokonaiset kuusi kiloa yhden ottelun aikana hikoilemalla. Ottelun jälkeen hän joutui juomaan peräti 30 litraa vettä antaakseen toimivan virtsanäytteen.

Hulk, viralliselta nimeltään Givanildo Vieira de Sousa, kertoi käsittämättömän tarinansa brassilehti Globo Esportelle. 36-vuotiaan edustama Atletico Mineiro oli juuri pudonnut Copa do Brasilista suurseura Flamengolle, mutta hänen kärsimyksensä ei päättynyt siihen.

Mediatietojen mukaan FC Porton ja FK Zenit Pietarin entinen huippuhyökkääjä jäi joukkuetovereistaan jälkeen heidän lähtiessä Rio de Janeirosta kohti Belo Horizontea. Hulk jumittui nimittäin kuuluisalle Maracanan stadionille, missä hän yritti saada aikaan testikelpoista virtsanäytettä kello 3.50 asti aamulla.

– Ennen ottelun alkua painoin 97 kiloa. Ottelun loputtua painoin 91 kiloa. En ole koskaan ollut noin pahassa nestehukassa, Hulk kertoi talkSPORTin mukaan.

– Olin uupunut ja kaaduin antidopingtarkastuksessa. Olin siellä neljä tuntia. Virtsaaminen oli vaikeaa. Join 30 litraa vettä, mikä toimi. Sitten oli viimein aika lähteä kotiin.

Isokokoinen Hulk ei ole aivan tavallinen jalkapalloilija. Viime vuonna Mineiron lääkintähenkilökunta kertoi, miksi Hulk menettää niin paljon painoa otteluiden aikana.

– Hän hikoilee paljon, fysioterapeutti Roberto Chiari antoi selitykseksi TV Galolle.

– Se ei ole huono asia. Itse asiassa urheilija, joka hikoilee paljon, käyttää silloin tehokkainta mekanismia ruumiinlämmön viilentämiseen, joka on hikoilu.

– Monien kilojen menettäminen hikoilun kautta tapahtuvalla nestehukalla ei siis ole ongelma. Silloin on vain pidettävä äärimmäisen hyvää huolta nesteytyksestä.

Hulk on pelannut urallaan Japanin, Portugalin, Venäjän sekä Kiinan pääsarjoissa. Takaisin kotimaahansa hän palasi vasta helmikuussa 2021, lähdettyään sieltä vuonna 2005.

Hulk teki syyskuussa paluun Brasilian maajoukkueeseen, josta hän oli ollut viitisen vuotta sivussa. Aika näyttää, onko 49 A-maajoukkueottelun laitahyökkääjä mukana myös Qatarin MM-kisoissa.

Lue myös:

    Uusimmat