Karu fakta ihonhoidosta – vanhenetko sinäkin tietämättäsi?

Jopa puolet nuorista naisista nukkuu säännöllisesti meikit kasvoillaan, uusi selvitys osoittaa. Brittinuoret syyllistyvät kauneusmokien perisyntiin jopa kerran viikossa.

Alle 30-vuotiaat brittinuoret nukkuvat jopa kerran viikossa meikit kasvoillaan, uusi selvitys paljastaa. Vaikka suurin osa naisista on hyvin selvillä siitä, että nukkuminen meikit kasvoilla on hyvin haitallista iholle, välinpitämätön käyttäytyminen on hyvin yleistä erityisesti silloin kun nuoret tulevat baarista kotiin. Selvityksen mukaan jopa 47,9 prosenttia nuorista nukkuu meikit kasvoillaan ainakin kerran viikossa ja kolmannes syyllistyy samaan jopa kaksi kertaa viikossa. Suurin syy virheeseen on alkoholi.

– Nuorempi sukupolvi ei piittaa äitiensä vinkeistä puhdistaa meikit kasvoilta joka ilta. Vanhan äideiltä tyttärille periytyvän sanonnan mukaan meikkien pesemättä jättäminen vanhentaa ihoa seitsemän päivää. Näyttää siltä, että nuoret naiset ovat valmiita ottamaan tämän riskin, kauneustoimittaja Emma Leslie sanoo.

Selvityksen mukaan nuoret naiset ovat tietoisia, että meikkien pesemättä jättäminen tekee hallaa iholle. Nuorten arvioiden mukaan yksi väliin jäänyt kasvojen pesu vanhentaa ihoa keskimäärin 2,15 päivää unohdusta kohden. Näiden laskujen mukaan lähes puolet brittinuorista vanhenisi ennenaikaisesti 111 päivää vuodessa.

Välinpitämättömästä ihonhoidosta koituu nuorten mukaan muitakin harmeja. Pesupaikan ohittaneet nuoret kärsivät baari-illan jälkeen esimerkiksi näppylöistä ja kuivasta ihosta. Myös silmäluomet joutuvat välinpitämättömyyden vuoksi koville.

– Meikkien pesemättömyydelle ei löydy tekosyytä. Se ei kestä kauaa ja on olennainen osa kun kasvot halutaan säilyttää nuorekkaina. On sokeraavaa että niin monet nuoret naiset pitävät ulkonäköään itsestäänselvyytenä; aiemmat sukupolvet eivät olisi harkinneetkaan jättävänsä meikkejä yöksi kasvoille. Nuoret naiset saattavat katua käyttäytymistään myöhemmin elämässään, Leslie kertoo.

Escentual.comin tekemään selvitykseen osallistui 778 naista.

Lue myös:


Maarit Rasi

Lähde: Female First

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja