Kärtsy Hatakan kassi:

- prk hernekeittoa - kuivattuja herneitä - luomu-kananmunia - HK:n sininen - mansikkahilloa

Harri Syrjäsen ja Kärtsy Hatakan menu:

Hernekeitto -yrttisalaatti & makkara -mansikka kupit

100 g kylmää hernekeittoa 60 g sinistä lenkkiä sekalaisia tuoreita yrttejä 4 rkl mansikka hilloa

Sekoita revityt yrtit salaatin kastikkeeseen. Muotoile lusikalla hernekeitosta knelli. Paista makkarasiivut ja täytä kupit mansikkahillolla. Kokoa lautaselle ja syö.

Hernekeittoa ja lenkkiä

Lämmitä hernekeitto ja heitä sekaan lenkin palasia. Keitä hetki ja tarjoile ja nauti.

Kaurapuuro mikrossa

1 dl kaurahiutaleita n. 2 dl maitoa voita suolaa

Laita astiaan kaurahiutaleet ja maito. Kuumenna mikrossa 2 min. Lisää nestettä tarpeen mukaan. (Paras tapa on lukea ohje paketin kyljestä ja älä unohda voisilmää ja suolaa.)

Lettuja ja mansikkahilloa

3 dl vehnäjauhoja 2 munaa 5 dl maitoa voisulaa suolaa sokeria

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja vatkaa lujaa. Paista letut voissa ja tarjoile lämpiminä mansikkahillon kanssa.

Uunilenkki

Viillota pintaan useita poikittaisviiltoja. Sekoita keskenään juustoraastetta, sinappia ja tomaattipyrettä. Tunge juustoa voimakkaasti viiltoihin ja paista uunissa 200 c 15 min.

Kuorrutettu juustoleipä

1 siivu leipää 4 basilikan lehteä 100 g lenkkiä 1 muna 75 g juustoraastetta currya paprikajauhetta

Sekoita juusto ja kananmunat. Mausta seos currylla ja paprikalla. Lado loput aineet leivälle ja lisää päälle juustoraasteseosta. Paista uunissa 200 c 13,5 min.

Lue myös:

    Uusimmat