Mainos
Mainos

Kärsitkö väsyneistä ja ärtyneistä silmistä? Silmälaseilla voidaan helpottaa ikäviä näyttöpääteoireita

Kesän jälkeen töihin paluu voi herätellä tuttuja näyttöpäätteistä johtuvia oireita esiin. Jos tietokoneen tapittaminen aiheuttaa sinullekin oireita, ei hätää: oikeanlaisilla silmälaseilla niitä voidaan helpottaa!

Yhä useamman aamu alkaa kahvikupin kera tablettia selaten ja päättyy illalla sänkyyn älypuhelimen kanssa. Jos sen lisäksi työpäivän aikana työskentelee näyttöpäätteen ääressä, joutuvat silmät päivän aikana kovalle rasitukselle.

Iltaisin silmät voivat tällöin oireilla kuivina, väsyneinä ja punoittavina. Nämä oireet ovat usein näyttöpääteoireita, joista moni kärsii aivan turhaan: oireita voidaan nimittäin helpottaa oikeanlaisilla silmälaseilla.

Juuri omille silmille ja omiin tarpeisiin sopivat silmälasit tekevät työnteosta miellyttävämpää.

Optikon avulla silmälasit lähityöskentelyyn

Vaikka olisi kokenut silmälasien käyttäjä, asettaa lähityöskentely uusia vaatimuksia myös silmälaseille. Perinteiset yksi-, kaksi- ja monitehosilmälasit ovat hyvät yleislasit, mutta erityisesti näyttöpäätetyötä tekevä saattaa kaivata lisäksi päätetyöskentelyyn tarkoitettuja lähilaseja.

Lähilasit tukevat näkemistä eri etäisyyksille. Esimerkiksi toimistolla täytyy joskus nähdä niin sylissä olevan tabletin näyttö kuin kauempana olevat tärkeät muistilaput.

Linssien valinnassa kannattaa aina ottaa huomioon oman työskentelyn asettamat vaatimukset. Millaisille etäisyyksille päivän aikana on tarpeen nähdä? Entä sisältyykö työhön paljon näyttöpäätteen edessä istumista?

Toimistolle voi tietysti valita myös sähäkät kehykset, jotka tuovat iloa työpäiviin!

Sinivalosuojapinnoite suojaa silmiä rasitukselta

Sanotaan, ettei älypuhelinta kannattaisi enää tapittaa juuri ennen nukkumaanmenoa. Tämä johtuu muun muassa älylaitteiden sinisestä valosta, joka voi herkästi sekoittaa unirytmin.

Sininen valo on nimittäin petollista, sillä se hidastaa aivojen unihormoni melatoniinin tuotantoa. Tämä voi aiheuttaa nukahtamisvaikeuksien lisäksi myös muun muassa hämäränäön heikentymistä.

Koska digitaalisia laitteita käytetään koko ajan enemmän, myös silmälaseista löytyy nykyisin uusia, arkea helpottavia ominaisuuksia. Silmälaseihin on saatavilla esimerkiksi sinivalosuojapinnoite, joka suojaa silmiä ylimääräiseltä digitaalisten näyttöjen aiheuttamalta rasitukselta. Sinivalosuojapinnoitteen käytön tiedetään parantavan kontrastien näkemistä, näön kirkkautta sekä hämäränäköä.

Tunnetko eri linssien erot?

Onnistunut silmälasihankinta alkaa aina optikon näöntarkastuksessa. Tarkastuksen yhteydessä kannattaa keskustella oman työskentelyn tuomista haasteista ja tarpeista, jotta optikko osaa valita sopivat linssit.

YksitehotMonitehotLähilasit
 • Yksitehoissa koko linssi on samaa voimakkuutta
 • Moniteholinssissä sekä kauko- että lähivoimakkuus on hiottu samaan linssiin
 • Lähilasit räätälöidään lähityöskentelytarpeen mukaisesti, jotta saadaan aikaan mahdollisimman laajat näköalueet
 • Soveltuu alle 40–45-vuotiaille korjaamaan sekä kauko- että lähinäön tarpeita tai yli 40–45 vuotialle joko kauko- tai lähilasiksi erikseen
 • Soveltuu 40–45-vuotiaasta eteenpäin paikkaamaan silmän mykiön taittovoiman normaalia fysiologista heikentymistä. Linssillä näkee kaikille etäisyyksille portaattomasti ja helposti. Mitä laadukkaampi linssi, sitä laajemmat näköalueet
 • Soveltuu paljon näyttöpäätetyötä tai lähityötä tekeville, usein yli 40-vuotiaille
Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.