Kärsitkö kateudesta? Kokeile näitä keinoja sen taltuttamiseksi

Ystäväsi saa työpaikan, josta voit vain unelmoida ja toinen lähtee kahden kuukauden matkalle Aasiaan. Haluaisit olla onnellinen heidän puolestaan – ja tavallaan oletkin – mutta inhottava tunne nousee kuitenkin empaattisuuden päälle.

Kateus on varmasti kaikille tuttu tunne. Parhaimmillaan se saa sinut kurottamaan omia unelmiasi kohti, mutta samalla se voi saada sinut ärsyyntymään, kun ystäväsi hehkuttaa mahtavaa saavutustaan. Vaikka kateus on osa ihmisen normaalia tunneskaalaa, se voi olla todella kuluttavaa.

The Huffington Post julkaisi kolme helppoa tapaa, joilla voit vähentää kateellisuuden tunteita.

Poistu tilanteesta

Kun huomaat kateutta aiheuttavan päivityksen Facebookissa, sulje tietokone tai laita puhelin pois. Jos ystäväsi hehkuttaa tulevaa matkaansa, kun kävelet kengät ja sukat märkänä töistä kotiin siivoamaan ja pyykkäämään, sano ystävällisesti hänelle, että nyt on huono hetki ja lopeta puhelu.

Mitä enemmän joudut ajattelemaan kateutta aiheuttavaa asiaa, sen pahemmaksi itse kateuskin muuttuu. Voit myös kertoa tunteistasi jollekin luotettavalle ihmiselle, josta tiedät, ettei hän kerro niitä eteenpäin kateellisuuden kohteellesi. Ole rehellinen tunteillesi, mutta älä lietso niitä.

Keskity vähemmän itseesi

Kun keskityt liikaa oman elämäsi puutteisiin, tulet myös helpommin kateelliseksi muille. Täyden kalenterin jatkuva selaaminen tekee kenestä tahansa stressaantuneen ja ystävän upean lomamatkan ajattelu siihen päälle nostaa kateuden esiin taatusti.

Muiden ihmisten menestys herättää kateutta helposti siksi, että saatat turhautua siitä, ettet ole saavuttanut elämässäsi asioita, jotka haluat saavuttaa.

Älä siis keskity vertailemaan muiden menestystä omaasi, vaan selvitä, mitä omat unelmasi vaativat ja kulje päättäväisesti niitä kohti.

Ole kiitollinen siitä, mitä sinulla on

Ei aina ole helppoa nähdä sitä kaikkea, mistä olisi syytä olla kiitollinen. Moni asia tuntuu itsestäänselvyydeltä, vaikka todellisuudessa ne eivät sitä ole.

Voit oppia oman elämäsi etuoikeudet ajattelemalla joka aamu kolmea asiaa, joihin olet tyytyväinen. Kun keskittyy hyvään, sitä alkaa nähdäkin enemmän.

Voit myös kirjoittaa ylös yhden kiitollisuutta ruokkivan asian elämästäsi joka päivä. Yhtäkkiä huomaat, että lista onkin jo valtavan pitkä. Huonoina päivinä voit viettää listan kanssa hetken pidempään kuin normaalisti ja lukea sen alusta loppuun.

Lue myös:

    Uusimmat