Sihvonen: Iso-Britannia komeasti nurin – ”Leijonat pelasi ilman pelisuunnitelmaa”

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen kiittelee Suomen tyylikästä peliotetta Iso-Britanniaa vastaan. Leijonat voitti ottelun maalein 5-0.

Leijonien suoritus Iso-Britanniaa vastaan oli jäätävä. Koko homman juju oli ja on siinä, ettei Jukka Jalosen Leijonilla oli Slovakian MM-turnauksessa juuri ollenkaan pelisuunnitelmia, vaan joukkue pelaa kaiken aikaa Jalosen lempiajatuksen mukaan sitä, mitä peli kulloinkin pyytää.

Parina edellisenä kautena Leijonien hirmuinen synti ja sudenkuoppa olivat äärimmilleen viedyt pelisuunnitelmat. Jossain MM-matsissa saatettiin lähteä Ranskaa vastaan ja toisessa pelissä puolivälierässä Sveitsiä vastaan kiskomaan – ennalta päättäen – pystysuunnan jääkiekkoa surkein seurauksin.

Jalonen kutsuu omaa pelikirjaansa Total Hockey’ksi. Sen idea on pelitilannekohtaisesti ratkoa pelin tarjoamat haasteet. Sitä pelaamisen huoneen taulua ei pilata pelisuunnitelmalla.

Leijonien pelikuri tässä turnauksessa on maksimaalinen, aivan tapissa. Pelaajat pelaavat kurinalaisesti riippumatta, onko vastassa Kanada tai Iso-Britannia. Oli upeaa katsottavaa, kun Leijonat kiskoi Iso-Britannia vastaan ensimmäisessä erässä trapia! Toki Suomi olisi marssinut yli Iso-Britannia ilman ainuttakaan trapia ja viivelähtöä, mutta tämä hieno joukkue toteuttaa universaalia joukkuepallopeliperiaatetta, jonka mukaan pelit voitetaan (ja hävitään) omalla peli-identiteetillä. Ynnä Total Hockey’ta vaalitaan ja kehitetään jokaisessa ottelussa läpi turnauksen.

Nimetön, käytännössä ilman NHL-vahvistuksia pelaava Leijonat ei jätä kiveäkään kääntämättä sen tiimoilta, että joukkue on niin valmis kuin tämä joukkue vain voi olla aikanaan menemään puolivälieräotteluun.

Lue myös:

    Uusimmat