Kärpät huuhtoi murskavoitolla CHL-pettymystään – HIFK:lle helpottava voitto, voittomaalin tekijältä näyttävä tuuletus

Kärpät huuhtoi tiistaisen CHL-pettymyksen niskastaan, kun murskasi KooKoon 6-1-lukemin Oulussa.

​​​​​​​Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa keskiviikon SM-liigakierrokselta!

Kärpät oli pudonnut kirvelevästi yhteismaalein 3-4 CHL:stä eilen tiistaina, vaikka hallitsi toista osaottelua mielin määrin.

Kärpät johti ottelua ensimmäisen erän jälkeen 1-0-lukemin, mutta iski neljä maalia toisen erän aikana. Maali-iloittelun aloitti Oskar Osala, joka teki kauden neljännen maalinsa.

Sen jälkeen maalinteossa onnistuivat Mika Pyörälä sekä Lasse Kukkonen. Michal Kristof jatkoi maalitehtailua tekemällä onnekkaasti oululaisten 5-0-maalin.

Pyörälä teki vielä kolmannessa erässä 6-0-maalin. KooKoon ainoan maalin teki Malte Strömwall.

KooKoo vaihtoi kolmanteen erään maalivahtia, joten 19-vuotias Oskari Salminen pääsi pelaamaan kolmannen erän. Pelatut minuutit olivat hänen uran ensimmäset SM-liigassa.

IFK teki upean nousun kahden maalin tappioasemasta voittoon asti, kun se voitti SaiPan 4-3-lukemin.

IFK:lle voitto oli varmasti helpottava, sillä se oli ajautunut kolmen ottelun tappioputkeen ja oli pudonnut sarjan pohjamutiin.

SaiPa johti ottelua toisessa erässä parhaimmillaan 3-1-lukemin, mutta IFK nousi Juha Jääskän ja Iikka Kangasniemen osumilla 3-3-tasatilanteeseen.

Ottelu eteni jatkoajalle, jossa voittomaalin teki IFK:n Juhani Tyrväinen. Tyrväisen tuuletuksesta näki, miten helpottava voitto oli. Tyrväinen liukui polvillaan jään pintaa pitkin, kädet levällään.

KalPa voitti Sportin, TPS kukisti Jukurit

Kalpa otti täydet kolme pistettä, kun se kaatoi Vaasan Sportin 3-2-lukemin Kuopiossa.

KalPa meni jo ensimmäisessä erässä 1-0-johtoon Alexander Ruuttun osumalla. Sport nousi tasoihin, mutta Frank Gymer vei kuopiolaisjoukkueen uudelleen johtoon.

Sport nousi kuitenkin vielä 2-2-tasatilanteeseen, kun Roope Talaja ohjasi kiekon maaliin. KalPa teki 3-2-voittomaalin kolmannen erän alussa, kun Tommi Jokinen onnistui tekemään rystylaukauksellaan maalin.

TPS nousi dramaattisten vaiheiden jälkeen 4-3-voittoon Mikkelin Jukureista Turussa.

Jukurit nousi 3-3-tasatilanteeseen kolmannen erän loppuhetkillä, mutta TPS teki voittomaalin melkein seuraavassa vaihdossa, kun Brandon Gormley onnistui maalinteossa.

Jukurit johti ensin ottelua 1-0-lukemin, mutta Elmeri Eronen toi TPS:n tasoihin. Jukurit meni toisessa erässä 2-1-johtoon, mutta TPS nousi jälleen tasoihin, tällä kertaa maalinteossa onnistui Zach Budish.

Lucas Ekeståhl-Jonsson vei TPS:n 3-2-johtoon kolmannessa erässä, mutta Jukurit nousi Julius Vähätalon osumalla tasoihin.

TPS nousi kuitenkin 4-3-voittoon Gormleyn osumalla.

HPK nousi voittoon JYPistä

HPK nousi tappioasemasta 3-2-voittoon asti JYPiä vastaan Jyväskylässä.

JYP meni ensimmäisessä erässä 1-0-johtoon Robert Rooban osumalla. HPK nousi kuitenkin toisessa erässä tasoihin, kun entinen JYP-pelaaja Markus Nenonen onnistui maalinteossa.

Rooba vei JYPin uudestaan johtoon kolmannen erän alussa, mutta Nenonen toi HPK:n jälleen tasoihin.

Ottelu eteni jatkoajalle asti, jossa voittomaalin teki HPK:n Niclas Lucenius.