Karmea video osoittaa, miksi vauvan sänkyyn ei tulisi jättää mitään ylimääräistä

Vauvojen turvalliseen nukkumiseen liittyviä opetusvideoita TikTokissa jakava @safesleepabc muistuttaa, ettei imeväisen sänkyyn tulisi jättää mitään ylimääräistä yön ajaksi.

Kauhistuttavalla videolla sängyssään selällään makoileva vauva vetää peiton päänsä päälle. Hätääntynyt pienokainen alkaa sätkiä, mutta liikehdintä vähenee nopeasti.

Jos video ei näy, voit avata sen tästä.

Safesleepabc kertoo, että vauva ei tukehtunut, sillä vanhemmat ehtivät auttamaan lastaan ajoissa. Kaikki eivät kuitenkaan ole yhtä onnekkaita, tililtä muistutetaan.

Tästä syystä vauvan nukkumapaikkaan ei tulisi jättää mitään ylimääräistä.

Vauvan turvallinen sänky

Myös Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) alleviivaa, että vauvan turvallisessa sängyssä ei saa olla mitään ylimääräistä. Nukkumapaikalla olevat tavarat, kuten liian isot peitot, tyynyt tai pehmolelut, voivat aiheuttaa tukehtumisvaaran.

Tukehtumisvaaran aiheuttavat myös sängyn laitojen ja rungon väliin jäävät aukot sekä liian pienen patjan ja sängyn laidan väliin jäävä iso rako.

Kosteussuojien käyttöä pikkuvauvojen sängyssä tulisi välttää, sillä ne eivät päästä lävitseen ilmaa ja aiheuttavat tukehtumisvaaran, jos vauvan kasvot kääntyvät patjaa vasten.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat