Uutisankkurilta itkuinen vetoomus muille vanhemmille pelottavan läheltä piti -tilanteen jälkeen: "Opetelkaa elvyttämään!"

Uutisankkuri Bill Schammert kertoi lähetyksessä, miten hänen poikansa oli vähän kuolla, koska hän ja hänen vaimonsa eivät muistaneet, miten pientä lasta elvytetään, kertoo Yahoo! Lifestyle -sivusto.

Nebraskalainen uutisankkuri Bill Schammert kertoi CBS-median alaisen KOLN-TV-kanavan iltauutislähetyksessä 12. tammikuuta siitä, miten hänen vastasyntynyt poikansa oli vähällä kuolla, koska hän ja hänen vaimonsa Kym eivät osanneet elvyttää tätä. Lähetyksessä hän toivoi kyyneleet silmissä, että muut vanhemmat opettelisivat antamaan ensiapua.

Vanhemmat eivät kyenneet toimimaan

5. tammikuuta, kun Cameron-vauva oli vain 13 päivän ikäinen, hän alkoi vaikuttaa huonovointiselta. Vanhemmat varasivat lääkäriajan ja päättivät viedä pojan tutkittavaksi. Bill laittoi Cameronin istumaan turvaistuimeen ja vei hänet autoon.

Sitten Cameronin kasvot muuttuivat violeteiksi. Hän alkoi haukkoa henkeään. Bill tajusi, että Cameron ei pysty hengittämään.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Bill ja Kym olivat ennen ensimmäisen lapsensa Theon syntymää vuonna 2018 käyneet kurssilla opettelemassa, miten pikkulapsi elvytetään. Se ei auttanut hädän hetkellä, sillä Bill meni paniikkiin ja vanhemmat päättivät soittaa hätänumeroon. 

– Etenkin kun kyseessä on oma lapsi, sitä alkaa panikoida ja menee sekaisin, eikä tiedä, mitä tehdä, Bill kertoo Yahoo! Lifestylelle.

Hätäkeskustyöntekijä opasti ja lähetti ensihoitajat

Kaikeksi onneksi hätäpuheluun vastannut työntekijä onnistui neuvomaan heille puhelimitse, miten tulisi toimia. Sekä Bill että Kym suorittivat elvytystä. Työntekijä lähetti paikalle ensihoitajat, jotka saapuivat paikalle pian sen jälkeen, kun Cameron oli alkanut itkeä, mikä oli merkki siitä, että hän kykeni jälleen hengittämään. 

Cameron oli sairaalahoidossa seuraavat 36 tuntia. Röntgenkuvausten jälkeen paljastui, että pojan keuhkoissa oli tuntematon virusinfektio.

– Lääkärit uskovat, että lima oli tukkinut hänen hengitystiensä eikä 13 päivän vanha vauva tiennyt, miten saada se sieltä pois, joten hän lakkasi hengittämästä.

Nyt Cameronilla on kaikki hyvin. Bill kertoo, että hän on terve, tavallinen poikavauva.

Ensiavun antaminen kannattaa opetella

Lähetyksessä Bill kertoi tapahtuneesta ja korosti, miten tärkeää olisi, että vanhemmat, isovanhemmat ja huoltajat osaisivat antaa ensiapua lapsille. .

– Joten olkaa kilttejä ja opetelkaa elvyttämään! Me opimme, mutta unohdimme, koska ajattelimme, että meidän ei tarvitsisi ikinä tehdä sitä. Ilman tämän sankarillisen työntekijän opastusta, en todellakaan tiedä, mikä tilanne olisi nyt. 

Bill ja Kym kävivät aiheesta kertauskurssin sillä välin, kun Cameron oli sairaalassa.

Bill kiitti heitä puhelimitse avustanutta hätäkeskustyöntekijää lähetyksessä. Hän kertoo Yahoo! LIfestylelle, että he aikovat Kymin kanssa tavata kyseisen henkilön henkilökohtaisesti myöhemmin.

Elvytys haltuun, suosittelee myös lääkäri

Yahoo! Lifestylen haastattelema lääkäri David Markenson on samaa mieltä, että huoltajien olisi tärkeää tietää, miten antaa lapsille ensiapua. Markenson työskentelee Yhdysvaltain Punaisen Ristin palveluksessa koulutuspuolella.

Markenson korostaa, että on tärkeää, että koulutuksessa opetellaan antamaan ensiapua nimenomaan vauvoille ja lapsille. Lasten keho on erilainen kuin aikuisten, joten pitää osata auttaa heitä oikealla tavalla.

Ensiapukoulutuksen ohella tilanteen voi pelastaa soitto hätäkeskukseen. Tärkeää on olla nopea, jotta apua saadaan ajoissa ja jotta työntekijä voi antaa toimintaohjeita.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit!

Lähteet: Yahoo! Lifestyle

Lue myös:

    Uusimmat