Kärkinimi Jessie Diggins tukalassa tilanteessa Tour de Skillä – "Tuskissaan kisan aikana ja sen jälkeen"

Tour de Ski -kiertueen kärjessä oleva Jessie Diggins oli tuskissaan torstain 20 kilometrin kilpailun jälkeen. Expressenin mukaan Diggins loukkasi lonkkaansa kaatumisessa.

Diggins hiihti perinteisen hiihtotavan takaa-ajokisassa kolmanneksi, mutta valitteli kipujaan kisan jälkeen. Diggins kaatui kilpailun alkuvaiheessa, mikä vaikeutti etenemistä.

–Kivut ovat kovat, Diggins sanoi kisan jälkeen Norjan TV 2:lle.

–Onneksi minulla on nyt aikaa toipua.

Tour de Skillä vietetään perjantaina välipäivää ennen Val di Fiemmessä lauantaina ja sunnuntaina hiihdettäviä kahta viimeistä etappia. Diggins johtaa kiertuetta 44 sekunnilla ennen torstaina kisan voittoon hiihtänyttä Kerttu Niskasta.

Digginsin valmentaja Jason Cork vahvisti Expressenille Digginsin vaikeudet.

– En tiedä tarkkaan, kuinka kova kaatuminen oli, mutta oli selvää, että Jessie oli tuskissaan kisan aikana ja sen jälkeen, Cork sanoi.

Cork uskoi Digginsin olevan hiihtokunnossa lauantaina, kun kiertueella hiihdetään 15 kilometrin yhteislähtökisa perinteisellä hiihtotavalla. Tour huipentuu sunnuntaina kymmenen kilometrin vapaan yhteislähtökisaan, joka päättyy Alpe Cermisin loppunousuun.

–Jessie on kova luu. Hän on tottunut iskuihin, joten en usko tässä olevan mitään ongelmia, Cork vakuutteli torstaina kisan jälkimainingeissa.

– Mutta huomisen (perjantai) lepopäivä tulee tarpeeseen.

Lue myös:

    Uusimmat