Mainos

Karjalainen: Lemmikkejä myrkytetty Joensuun alueella paljon aiempaa enemmän ja uudenlaisella aineella – "Toisin kuin rotanmyrkyssä, oireet eivät näy heti"

Lemmikkieläinten myrkytystapaukset ovat kasvaneet Joensuun alueella ja ilmoituksia myrkytyksistä on tullut ympäri kaupunkia, kertoo sanomalehti Karjalainen. Myrkkysyöttejä ei ole pystytty paikallistamaan. 

Joensuun eläinklinikan eläintenhoitaja Oona Kinnunen kertoo Karjalaiselle, että tänä vuonna päivystykseen on tuotu viime vuotta paljon enemmän myrkytettyjä eläimiä. 

Kinnusen mukaan eläinklinikalle on tuotu rotanmyrkkytapausten lisäksi uudenlaisia tapauksia, joissa on käytetty alfakloraloosi-nimistä hiirenmyrkkyä.

– Toisin kuin rotanmyrkyssä, oireet eivät näy heti, siksi siihen ei voi aina reagoida nopeasti, Kinnunen kertoo Karjalaiselle.

Karjalainen kertoo, että kumariini-johdannaisten rotanmyrkky näkyy maksa-arvoissa ja oireet ovat helpommin havaittavissa. Hiiirenmyrkyn aiheuttamia oireita ovat muun muassa lihasten kouristelu, tasapainohäiriöt ja kouristelut. 

Toisin kuin hiirenmyrkky, rotanmyrkyn myynti kiellettiin EU-lainsäädännöllä viime vuonna tavallisille kuluttajille.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja