Mainos

Karjalainen: Joka viides siivooja on ulkomaalaistaustainen – maahanmuuttajien osuus palvelualoilla kasvaa

Maahanmuuttajataustaisen osuus palvelualalla on ollut viime vuosina nopeassa kasvussa, uutisoi Karjalainen.

Siivoojista jo 20 prosenttia on ulkomaalaistaustaisia, kun vielä vuonna 2013 heitä oli siivoojista 13 prosenttia. Maahanmuuttajataustaisten osuus on kasvanut myös palvelualalla sekä rakennus- ja kuljetusalan matalapalkkatehtävissä.

21 prosenttia työelämässä olevista ulkomaalaistaustaisista työskentelee palvelualalla, kuten myyjinä, lähihoitajina, tarjoilijoina, partureina ja vartijoina. 12 prosenttia ulkomaalaistaustaisista toimii rakennus- ja korjaustöissä. 16 prosenttia toimii erityisasiantuntija- ja 9 prosenttia asiantuntijatehtävissä.

27 prosenttia ulkomaalaistaustaisista on työttömänä. Luvut perustuvat Karjalaisen tekemään selvitykseen, jonka lähteinä ovat Tilastokeskuksen kototietokannan tilastotiedot.

Tutkijatohtori Tuija Koivusen mukaan näyttää siltä, että maahanmuuttajamiehet ovat jossakin määrin saapumassa matalapalkkaisille aloille, jotka ovat aiemmin olleet naisenemmistöisiä.

– Suomalaiset naiset ovat nykyisin keskimäärin korkeasti koulutettuja eivätkä ensisijaisesti halua työllistyä matalasti palkatuille ja vähän arvostetuille aloille, Koivunen sanoo lehdelle. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.