Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Karitsankruunu ja béarnaisekastike

Karitsankruunu
KaritsankruunuMTV3
Julkaistu 14.09.2006 13:22(Päivitetty 22.03.2007 14:22)

4:lle hengelle

  • 1 karitsan ulkofilee luineen
  • ½ ranskanleipä
  • tilkka öljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • paistinarua

Leikkaa ranskanleivästä kermaviilipurkin kokoinen pyöreä pala. Putsaa fileestä kalvot pois. Mausta karitsanfilee suolalla ja pippurilla. Paista nopeasti molemmin puolin fileeseen väriä kuumalla pannulla. Paahda myös leipäpala pannulla nopeasti. Kääri filee leivän ympärille kruunuksi. Leivän tehtävä on tukea fileetä, jotta se pysyy kruunun muotoisena. Sido kruunu paistinarulla kiinni ja paista uunissa 180°c:ssa n. 12 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ja poista leipäpala sekä paistinaru. Tarjoile béarnaisekastikkeen kera.

Béarnaisekastike

bearnaisekastike
BéarnaisekastikeMTV3
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • 1 ½ dl valkoviiniä
  • 2 salottisipulia
  • 5 valkopippuria
  • rakuunan oksia
  • 6 keltuaista
  • 300 g voita
  • ½ sitruuna
  • tuoretta rakuunaa, timjamia ja persiljaa

Laita etikka, viini, pippuri, leikattu sipuli ja rakuunan oksat kattilaan. Keitä kunnes jäljellä on puolet. Siivilöi puhtaaseen kylmään kattilaan. Erottele kattilaan keltuaiset ja sulata voi toisessa kasarissa. Vatkaa keltuaisviini. Seosta vesihauteessa kunnes se on kuohkeaa ja paksua. Ota pois lämmöltä ja kaada huoneenlämpöinen sula voi joukkoon ohuena nauhana. Mausta lopuksi leikatuilla yrteillä ja sitruunanmehulla. Tarjoile välittömästi.

Lisää aiheesta:

Tämä on sähköautojen "Akilleen kantapää" talvisin – "Tulee aika monelle yllätyksenä"Kuinka paljon on yksi annos pastaa? Näin mittaat!Romutuspalkkio uuden auton hankintaan? Laki astuu voimaan vuoden alustaOmistatko tällaisen pyörän pumpun? Älä käytä enää!Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!Moni aikuinen ei tunnista tätä iho-ongelmaa itsellään – voi hoitamattomana johtaa pysyviin arpiin
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:58
    Sähköautot

    Tämä on sähköautojen "Akilleen kantapää" talvisin – "Tulee aika monelle yllätyksenä"

  • 16:15
    Pasta

    Kuinka paljon on yksi annos pastaa? Näin mittaat!

  • 14:47
    Romutuspalkkio

    Romutuspalkkio uuden auton hankintaan? Laki astuu voimaan vuoden alusta

  • 13:41
    Takaisinvedot

    Omistatko tällaisen pyörän pumpun? Älä käytä enää!

  • 11:03
    Linnan juhlat

    Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!