Kari-Pekka Kyröltä kova ennustus Iivo Niskasesta: ”Kukaan suomalainen ei ole sitä pystynyt tekemään”

0:44
Kari-Pekka Kyrö näkee Iivo Niskasen vapaan hiihdossa paljon potentiaalia

Hiihtovalmentaja Kari-Pekka Kyrö näkee Iivo Niskasen vapaan hiihtotavan menossa jopa paljon suurempaa potentiaalia kuin mitä tähänastiset tulokset ovat antaneet odottaa.

Niskanen otti tämän kauden tavoitteekseen maailmancupin kokonaiskilpailun voiton, mutta lopulta hän jäi Venäjän Aleksandr Bolshunovin ja neljän norjalaisen jälkeen kuudenneksi.

Tavoite oli toki kova, sillä se olisi vaatinut myös vapaan hiihtotavan kisoissa huimaa tasonnostoa. Niskanen kuitenkin antoi muille myrskyvaroituksen yksittäisillä tuloksilla, joista tammikuun Nove Meston 15 kilometrin kakkossija oli komein.

Kyrö näkee Niskasen vapaan hiihdossa paljon potentiaalia.

– Se on todella arvokas asia, ja se minun mielestäni näkyy eniten luistelukestävyyden, -asennon ja -tekniikan kehittymisenä, Kyrö toteaa Tulosruudun Viikon vieraana Antero Mertarannalle.

– Minun silmääni, mitä nyt televisio- ja väliaika-analyysista voi nähdä, kehittyminen on suurempaa kuin itse tulokset, hän pohtii.

Kyrö näkee Niskasessa mahdollisuuksia jopa ikuisen suomalaisilmiön – pelkän perinteisen tavan menestyksen – murtumiseen.

– Minusta tässä on hyvä tulevaisuuden näkymä, ja olen joskus unelmoinut, että lopulta on suomalainen, joka voi luistelemalla voittaa olympiakultaa. Kukaan suomalainen, ei edes nainen, ole sitä luistelemalla pystynyt tekemään.

– Iivo voisi olla semmoinen, Kyrö toteaa.

Kari-Pekka Kyrö on Tulosruudun Viikon vieraana torstaina kello 22.25 alkavassa lähetyksessä. Ohjelman päätyttyä koko Antero Mertarannan tekemä haastattelu on katsottavissa MTV Urheilun nettisivuilla.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja