Kari Aihinen suosittelee suomalaisille yhtä pientä muutosta ruokavalioonsa: "Jokainen voi toteuttaa"

Kaappaus keittiössä -ohjelmassa Kape ottaa komennon ja palauttaa kunnollisen kotiruoan perheiden pöytiin.

Keittiömestari Kari Aihinen on todistanut suomalaisten perheiden ruokapöydässä monta surullista ja sanattomaksi jättävää näkyä. Kaappaus keittiössä -ohjelmassa Kape ottaa komennon ja palauttaa kunnollisen kotiruuan perheiden pöytiin. Aihisella on heti kärkeen yksi erityinen ruokavaliosuositus suomalaisille.

– Ensimmäinen muutos, jonka jokainen voi toteuttaa vaikka tänään, on tuoda lisää väriä pöytään, Aihinen kannustaa.

Ravitsevasta ja maukkaasta kotiruuasta on tullut harvojen herkkua, kun perheiltä on keittotaito kateissa eikä ruokailu enää tuo koko perhettä yhteisen pöydän ääreen. Tiedon puute ja huonon ruokailun aiheuttama voimattomuus vaivaavat ja uudeksi ongelmaksi on tullut myös syömättömyys.

Joissain perheissä ongelmana ovat ennakkoluulot ja pinttyneet epäterveelliset ruokailutottumukset mutta usein kyse on taidon, tiedon ja sitä kautta myös uskalluksen puute. Kapen rohkaisemana perheet pääsevät näyttämään, että jo pienillä muutoksilla voidaan keittiöstä tehdä perheen paras yhteinen paikka.

– Suomi on harmaa kuin lonkero pullossa seuraavat kolme kuukautta, niin on syytä kattaa erilaisia vihanneksia tarjolle. Värikkäiden kasvisten ottamista mukaan ruokailuun olen opettanut omille pojillenikin, Aihinen jatkaa.

Kaappaus keittiössä MTV3-kanavalla ja mtv:ssä maanantaisin 4.2. klo 20 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat