Huhtikuun 14. päivä ruutuihin palaa Kaappaus keittiössä -ohjelma, jossa ruokahätään rientää Ravintola Savoyn keittiöpäällikkö Kari Aihinen. Suomalaisten olisi syytä pönkätä rinta rottingille kotikeittiöissä, sillä Aihisen mukaan suomalaisia ruoanlaittajia riivaa ylpeyden puute.
Toisella tuotantokaudellaan Kaappaus keittiössä jatkaa suomalaisen ruokakulttuurin ja perheiden hyvinvoinnin parantamista. Laiskuus, tiedon puute sekä väsyminen arkirutiineihin ovat saaneet perheet unohtamaan yhdessä kokkaamisen ja syömisen ilon.
Kari Aihinen valaisee tulevaa kautta: Tällaisiin perheisiin pääsemme vierailulle
Sydämellisellä ja rennolla otteella kotikeittiöissä auttavan Kari Aihisenmukaan suomalaisten pitäisi olla ylpeitä laittamastaan ruoasta ja ruokakulttuuristamme.
– Suomalaisten pitäisi osata olla ylpeitä ruoastaan samaan tapaan, kuin muualla maailmassa. Vähättely on pahin perisyntimme, Aihinen sanoo.
Ruoanlaitto saa vaatia aikaa
Aihinen kritisoi myös sitä, että nykyään ruoanlaiton pitäisi olla helppoa.
– Vihaan sanaa ”helppo” ruoanlaiton yhteydessä. Nykyään ohjeet ovat pullollaan 15 minuutin reseptejä. Eihän sellaista ruokaa ole olemassakaan! Kyllä ruoanlaitto vaatii aikaa, Aihinen sanoo.