Kapellimestaritähti Santtu-Matias Rouvali ponkaisi lähes 500 000 euron tuloihin

Suomalaiskapellimestarit tienaavat maailmalla reippaita summia.

Suomen kapellimestaritähdistä muhkeimman potin ansaitsi lontoolaisen Philharmonia-orkesterin ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali, jonka tulot olivat viime vuonna yhteensä 491  000 euroa. Valtaosa tästä oli ansiotuloa. Rouvalin tulot nousivat yli sadallatuhannella eurolla edellisvuoden noin 341  000 eurosta.

Toisen lontoolaisen huippuorkesterin, BBC:n sinfoniaorkesterin ylikapellimestari Sakari Oramo tienasi noin 325  000 euroa, josta noin 74  000 euroa oli pääomatuloa. Oramo toimii myös Sibelius-Akatemian orkesteri- ja kapellimestarikoulutuksen professorina.

Viime vuoden maaliskuussa kolmaskin lontoolaisorkesteri päätyi suomalaiskäsiin, kun Lapin kamariorkesterin taiteellinen johtaja John Storgårds aloitti BBC:n filharmonikkojen ylikapellimestarina. Hänen ansiotulonsa olivat viime vuonna yli 240  000 euroa. Storgårds on myös viulisti ja säveltäjä.

Legendaarinen säveltäjä-kapellimestari Leif Segerstam ansaitsi viime vuonna verotietojen mukaan noin 325  000 euroa, josta valtaosa oli ansiotuloa.

Monet eivät maksa veroja Suomeen

Suomen Kansallisoopperan ylikapellimestarin Hannu Linnun tulot olivat lähes 270  000 euroa, josta pääomatuloa noin 10  000 euroa.

Sinfonia Lahden suomalais-ukrainalainen ylikapellimestari Dalia Stasevska ansaitsi yhteensä lähes 252  000 euroa, joka on enimmäkseen ansiotuloa. Hän on myös BBC:n sinfoniaorkesterin päävierailija.

Huikeaa uraa maailmalla tekevä 27-vuotias Klaus Mäkelä ansaitsi noin 237  000 euroa, josta valtaosa oli ansiotuloa. Mäkelä on Oslon filharmonisen orkesterin ja Orchestre de Paris'n ylikapellimestari. Hänet on nimitetty myös maailman parhaimpiin lukeutuvan Amsterdamin Concertgebouw-orkesterin johtoon, mutta hän aloittaa tehtävässä vasta myöhemmin.

Savonlinnan oopperajuhlien taiteellinen johtaja Ville Matvejeff ansaitsi noin 163  000 euroa enimmäkseen ansiotuloa.

Monet suomalaisista kapellimestareista asuvat ulkomailla eivätkä maksa veroja Suomeen.

Asia 60 sekunnissa – Näin tarkastat verotiedot 0:54
Näin tarkastat verotiedot

Lue myös:

    Uusimmat