Mainos

Kansanedustajat valmiita laajentamaan viranomaisten oikeutta verkkovalvontaan

Lähes kolme neljästä kansanedustajasta sallisi viranomaisille laajemmat oikeudet verkko- eli kyberitiedusteluun.

Valittujen kansanedustajien kannat perustuvat heidän MTV:n vaalikoneeseen antamiin tietoihin.

Vaalikoneesta löytyy 199 ehdokkaan vastaukset. Ainoastaan Ahvenanmaalta valitun Mats Löfströmin tietoja vaalikoneesta ei löytynyt.

Tulevat kansanedustajat vastasivat vaalikoneen väitteisiin asteikolla nollasta sataan. Nolla tarkoittaa sitä, että edustaja on väitteen kanssa täysin eri mieltä, kun taas sata tarkoittaa sitä, että hän on väitteen kanssa täysin samaa mieltä. Jos edustaja vastasi tasan 50, hän ei ole asiasta mitään mieltä.

Jutun graafeissa vastaukset 0-49 tarkoittavat, että edustaja on eri mieltä väitteen kanssa ja vastaukset 51-100 tarkoittavat, että edustaja on samaa mieltä väitteen kanssa.

Voit tarkastella ehdokkaiden ja puolueiden kantoja tarkemmin MTV:n vaalipalvelussa.

Suurinta oikeuksien laajentamisen suosio on keskustan kansanedustajien piirissä, joista 96 prosenttia laajentaisi viranomaisten oikeuksia. Kokoomuksen edustajista oikeuksien laajentamista kannattaa 92 prosenttia, perussuomalaisista 89 ja kristillisdemokraateista 80 prosenttia. RKP:n kansanedustajista kannattajien osuus on 71 prosenttia.

Vain vasemmistoliitossa ja vihreissä valvontaoikeuksien laajentamisen vastustajien osuus suurempi kuin kannattajien. Vasemmistoliitossa se on 82 ja vihreissä 80 prosenttia.

Jakaantunein puolue on SDP, jonka kansanedustajista 55 prosenttia kannattaa oikeuksien laajentamisen loppunen vastustaessa.

Vuoden alussa puolustusministeriön tiedonhankintalakityöryhmä luovutti mietinnön, jossa se esitti turvallisuusviranomaisille valtuuksia sähköisen tietoliikenteen valvontaan ja digitaaliseen ulkomaantiedusteluun.

Työryhmään kuulunut liikenne- ja viestintäministeriö jätti eriävän mielipiteen, jonka mukaan "Osa ehdotetuista toimenpiteistä polkee kansalaisten perusoikeuksia ja voi heikentää yritysten liiketoimintamahdollisuuksia."

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.