Kansainvälisen ajokortin tilaaminen uudistuu – näin tilaat ajokortin mobiilisovelluksella ulkomaan reissuja varten

Matkailu elpyy - millainen on matkailukesä Suomessa? 5:48
Katso myös matkailuun liittyvä video: Matkailu elpyy - millainen on matkailukesä Suomessa?

Kansainvälinen ajokortti, jota edellytetään monissa maissa autolla tai muulla liikennevälineellä ajamiseen, on nyt mahdollista tilata myös mobiilisovelluksen kautta.

Autoliitto on ottanut käyttöön kansainvälisen ajokortin perinteisen tilaustavan lisäksi mobiilisovelluksen, jonka kautta kansainvälisen ajokortin voi tilata. Tilattavissa on vuoden 1968 tai 1949 -tieliikennesopimuksen mukaiset kortit. Oman kuvan voi toimittaa sovellukseen digitaalisessa muodossa tai ottamalla itse matkapuhelimen kameralla.

Kortti ei kuitenkaan ole täysin digitaalinen, vaan se toimitetaan paperiversiona joko postiin tai Autoliiton toimipisteelle. Kortin voi maksaa sovelluksessa.

Kortteja tarvitaan jatkossakin

Kansainvälisiä ajokortteja kirjoitetaan keskimäärin yli 10 000 kappaletta vuodessa. Kaikille suomalaisille korttia ei kuitenkaan voida kirjoittaa, vaikka ajo-oikeus olisikin voimassa.

– Esimerkiksi toisessa EU- tai ETA-maassa asuva suomalainen, jolla on suomalainen ajokortti, ei voi saada kansainvälistä ajokorttia kauttamme, vaan se pitää hakea vakituisen asuinmaan korttia myöntävältä taholta. Autoliiton matkailupäällikkö Susanna Suokonautio-Hynninen kertoo Autoliiton tiedotteessa.

– Jos vakituinen asuinpaikka on puolestaan esimerkiksi Thaimaassa tai  Yhdysvalloissa, me voimme kirjoittaa kansainvälisen ajokortin. Toki jossakin vaiheessa pysyvästi ulkomailla asuville tulee eteen kansallisen ajokortin hakeminen asuinmaassaan, Suokonautio-Hynninen päättää.

Lue myös:

    Uusimmat