Kännykänkäyttäjä, huomasitko: Annoit Facebookille luvan lukea tekstiviestejäsi

Kun lataat sovelluksia puhelimeesi, luetko niiden käyttösopimuksen? Kannattaisi, sillä saatat antaa esimerkiksi Facebookille luvan lueskella tekstiviestejäsi, kertoo consumerist.com.

Lontoolainen Sunday Times raportoi, että Facebook lukee niiden käyttäjiensä tekstiviestejä, jotka käyttävät Facebookia puhelimellaan.

Washington Postin mukaan Facebookin edustaja totesi kohun jälkeen, että lupa tekstiviestien lukemiseen ja muokkaamiseen kysytään suoraan käyttäjältä Facebook-kännykkäsovellyksen käyttöehdoissa.

– Sunday Times on kehittänyt luovia salatiittoteorioita, mutta väite, että lukisimme salaa ihmisten tekstiviestejä, on naurettava. Sen sijaan lupa (lukemiseen) on selkeästi sisällytetty Androidin sovellussivulle ja sillä pedataan uusia ominaisuuksia, joilla käyttäjä voisi integroida tekstiviestinsä Facebookin kanssa, tiedotteessa todettiin.

Kyseisenlaisia ominaisuuksia ei kuitenkaan ole vielä julkaistu, joten Facebook ei käytä saamaansa lupaa mihinkään. Tiedotteen mukaan asiasta kyllä tiedotettaisiin käyttäjille.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja