Kannattaako ostaa? Näin Surface Pro 4 eroaa edeltäjästään

Microsoft esitteli eilen Surface Pro 4:n, eli seuraajan suositulle tehotabletilleen. Nykyinen Surface Pro 3 on edelleen tehokas laite, joka suoriutuu hyvin myös tehokäyttäjän tarpeista.

Mikä siis muuttui?

Näkyvin muutos on 12,3 tuuman näyttö. Kolmosversiossa näyttö oli 12-tuumainen. Suurennuksesta huolimatta Pro 4 ei ole kasvanut fyysisesti. Näyttö on lähempänä tabletin reunoja ja lopputulos on tyylikäs.

Näyttö on myös terävämpi. Sen resoluutio on erinomainen, 2736 x 1824 pikseliä. Loikka edelliseen malliin verrattuna on huima, sillä kolmosessa tarkkuus jäi 2160 x 1440 pikseliin. Surface Pro 4 on myös edeltäjäänsä kevyempi ja 0,7 millimetriä ohuempi.

Prosessoriteho on eri luokkaa kuin kolmosversiossa. Neloseen saa Intelin uusimmilla prosessoreilla. Tallennustilaa saa halutessaan hulppeasti 1 teratavun verran. Tämä on tuplasti enemmän kuin Surface Pro 3:ssa. Keskusmuistia neloseen saa enimmillään 16 gigatavua, mikä on paljon tabletille.

Akun kesto ei yllä aivan Applen laitteista tuttuihin huippulukemiin. Virtaa riittää yhdeksäksi tunniksi. Toisaalta Surface Pro 3:ssa akun kesto jäi todellisuudessa alle 7 tuntiin.

Surface Pro 4:n Type Cover -näppäimistökansi on uudistettu. Uusi kosketuslevy on valmistettu lasista ja se tukee uusia sormieleitä. Lisäksi kannessa on integroitu sormenjälkitunnistin.

Myös Surface Pen -kosketuskynä on uudistettu. Sen saa nyt eri väreissä ja halutessaan kynän piirtopään voi vaihtaa. Kynä kiinnittyy magneettisesti tabletin reunaan, joten se on aikaisempaa helpompi pitää mukana.

Lue myös:

    Uusimmat