Kanaria, pyh! Trenditietoinen matkailija suuntaa nyt Namibiaan

Namibia on vallannut tiensä matkaoppaiden suosituslistoille. Maa juhliikin vuonna 2015 itsenäisyytensä 25-vuotisjuhlaa.

Mikäli Kanariat, Teneriffat ja Kyprokset eivät inspiroi, kannattaa suunnata lomatoiveet astetta kauemmas – aina Namibiaan asti.

Lonely Planetin listasi vuoden 2015 parhaat matkailumaat, ja Namibia on sijalla kaksi. Maa on mainittu samalla sijalla myös Forbes Lifen listauksessa sekä The Independentin lisassa, jossa sen voitti vain Singapore.

Vaikka mielikuvat saattavatkin väittää muuta, Namibia on saanut hyvän arvion myös vähiten korruptoituneiden maiden listauksessa, jossa se pääsi vuonna 2014 sijalle 55. Toimittajat ilman rajoja -järjestön lehdistönvapausarvioinnissa Namibia sijoittui vuonna 2014  paikalle 22.

Namibia juhlii vuonna 2015 itsenäisyytensä 25-vuotisjuhlaa, ja maassa on juhlavuotenakin paljon nähtävää, kun valokuvauksellinen luonto yhdistyy ystävällisiin paikallisiin.

Entä se Singapore?

Singapore ohitti Namibian sekä Lonely Planetin että The Independentin listassa. Vuonna 2013 maassa vieraili 15,6 miljoonaa kansainvälistä vierasta – eivätkä he kaikki voi mitenkään olla väärässä.

Singaporea kuvataan yhdeksi maailman puhtaimmista ja turvallisimmista maista, jossa on myös toimiva joukkoliikenne. Suomen ulkoministeriön mukaan myös turvallisuusasiat, kuten poliisi, sairaalat ja muut palvelut toimivat hyvin ja ovat luotettavia.

Singaporessa paistaa aurinko vuoden ympäri, ja lämpötila pysyttelee 25 ja 31 asteen välillä. Suomalaisen korviin tämä kaikki kuulostaa jo vähän liiankin hyvältä.

Lonely Planetin TOP 10 vuodelle 2015

 1. Singapore
 2. Namibia
 3. Liettua
 4. Nicaragua
 5. Irlanti
 6. Kongon demokraattinen tasavalta
 7. Serbia
 8. Filippiinit
 9. Saint Lucia
 10. Marokko 

Sittenkin perinteisempää?

Mikäli kaukomaat houkuttavat, mutta uutuusmaat eivät ole sinun juttusi, kokeile Egyptiä – se nimittäin elää nyt uutta tulemista. Vuonna 2014 noin 10 miljoonaa matkailijaa vieraili Egyptissä ja erityisesti vuoden loppua kohti matkailijamäärät kasvoivat.

Egyptin matkailun huippuvuonna 2010 lähes 100 000 suomalaista vieraili Egyptissä, ja matkailijamäärät olivat kasvussa. Vastaavasti viime vuosi oli ennätysalhainen, kun alle 10 000 suomalaista vieraili maassa.

– Uskomme, että Egyptin matkailu näkee lähivuosina samanlaisen kasvun kuin aiemmin ja myös suomalaiset matkailijat löytävät takaisin Egyptiin, eikä ainoastaan talvikuukausina, vaan myös kesäaikana, sanoo Matkamessujen avajaisissa puhunut Samy Mahmoud, Egypt Tourism Authorityn puheenjohtaja.

– Punaisenmeren kohteet, kuten Hurghada, Marsa Alam ja Sharm el-Sheikh ovat tuttuja kohteita suomalaisille lomailijoille, mutta kesäkuukausina erityisesti Välimeren alueen rannikon lomakohteet ovat erinomaisia puhtaine merivesineen ja suurenmoisine rantoineen.

Moni suomalainen valitsee tutun ja turvallisen kohteen. Pelkästään valmismatkalle Kreikkaan matkustaa vuosittain noin 180 000 suomalaista, eli joka viides valmismatkalainen valitsee matkakohteekseen Kreikan. Kreikka onkin toiseksi suosituin valmismatkakohde suomalaisille, kertoo Kreikan valtion matkailutoimisto.

Ekoilijan valinta

Jos Namibia ja Singapore ovat liian kaukana, suuntaa Sloveniaan. Maa on nyt myös ekologisen matkaajan valinta; pääkaupunki Ljublana nimittäin nappasi Euroopan vihreä pääkaupunki -tittelin vuodelle 2016.

Tuomariston mukaan liikennejärjestelyt Sloveniassa ovat kokeneet dramaattisen muutoksen, ja nykyisin autot eivät enää hallitse katukuvaa. Turisteja Ljublanaan houkuttaa erityisesti paikallinen ruoka, joka on monipuolista – Slovenia näet sijaitsee useiden eri kulttuurien yhtymäkohdassa.

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja