Kanadan NHL-miehet tyrmäsivät väitteet euro-Leijonille häviämisestä – ”Joskus täytyy nostaa hattua hyville joukkueille”

Jääkiekon MM-kisoissa pelaaminen on vuosien saatossa opettanut maailman kovimmassa liigassa illasta toiseen tahkoaville kanadalaisille, ettei Euroopassa pelaavista pelaajista koostuvia joukkueita pidä aliarvioida. Leijonien MM-kultajoukkueessa tätä NHL-kokemusta oli jopa poikkeuksellisen vähän.

Suomi kukisti Kanadan sekä alkulohkossa että sunnuntain loppuottelussa lukemin 3-1. NHL-tähtisikermä oli paperilla ylivoimainen vastus, mutta Leijonat onnistui tukahduttamaan punapaitojen pelihuumorin kahteen kertaan.

Suoritusta korostaa fakta, että vain kaksi suomalaispelaajaa – Floridan Juho Lammikko ja Chicagon Henri Jokiharju – pelasi kauden aikana pelejä NHL:ssä. Ja hekin vain alle puolet runkosarjasta. Sen sijaan Kanadan 25 pelaajan kokoonpanon yhteenlaskettu NHL-pelien määrä oli huimat 5 617.

Vaikka tappio finaalissa otti koville, Leijonat ja suomalainen jääkiekko-osaaminen saivat kanadalaisilta ansaittua tunnustusta. New Jersey Devilsin jykevä puolustaja Damon Severson kiisti jyrkästi, että lähinnä Suomen Liigasta ja muista Euroopan sarjoista kootun joukkueen otteet olisivat olleet NHL-ammattilaisille suurikin yllätys.

– Ei se ole tällaisessa turnauksessa mitenkään yllättävää. On kyse siitä, kuinka hyvin pelaat tietyntyyppistä peliä, Severson vastasi.

– Valitettavasti emme saaneen parastamme irti. Olimme hyviä, muttemme parhaita. Täytyy antaa heille tunnustusta, koska he pelasivat hyvän turnauksen ja löivät meidät kahdesti.

Myös piipahduksen SM-liigassa tehnyt Kyle Turris lyttäsi spekulaatiot siitä, oliko isompi pettymys hävitä parin NHL-pelaajan joukkueelle kuin Ruotsin tai Venäjän kaltaisille tähtisikermille.

– Ei. Heillä on hyvä joukkue. He pelasivat tosi hyvän turnauksen. Voittivat Ruotsin ja Venäjän. Joskus täytyy nostaa hattua hyville joukkueille, Turris sanoi.

Sama toimittaja kertoi Seversonille venäläispelaajien kommenteista, että Suomi olisi ollut onnekas selviytyessään MM-loppuotteluun 1-0-voitolla Venäjästä.

– Onko se tuuria vai kovaa työtä? Sen näki, kuinka sitoutuneita he olivat. He blokkasivat laukauksia ja tekivät töitä niska limassa. Sinun täytyy olla hyvä, jotta olet onnekas – ja toisinpäin, Severson pohti.

Lue myös:

    Uusimmat