Valtteri Bottas olisi ottanut Lewis Hamiltonin Leijonien MM-kisakatsomoonsa mutta sai täystyrmäyksen – ”Minulla on kahdeksan kaveria juonut siellä kolme päivää...”

Brittikuski Lewis Hamilton tiesi jo lauantain MM-välierän jälkeen, että Valtteri Bottaksen ajatukset ovat ainakin puoliksi Suomen taistelussa jääkiekon maailmanmestaruudesta, mutta missään nimessä hän ei harkinnutkaan liittyvänsä tallikaverin järjestämään kisakatsomoon finaalin aikaan.

Bottas yllätti Hamiltonin ja hollantilaisen Max Verstappenin lauantain aika-ajojen jälkeen kysymällä toimittajilta Suomen ja Venäjän välisen semifinaaliottelun tulosta.

– Sanoitko jääkiekkoa? Verstappen hämmästeli.

– Kyllä, jääkiekkoa, Bottas vahvisti.

Suomi eteni MM-kisojen loppuotteluun Kanadaa vastaan. Voitokkaasti päättynyt finaali oli ohjelmassa vasta myöhään illalla, joten F1-kuski ehti hyvin hoitaa kotikisansa Monacon GP:n alta pois ennen kiekkoiltaa.

Iltalehden toimittaja Mikko Hyytiä kysyi Bottakselta MM-jääkiekosta sen jälkeen, kun tämä oli sijoittunut Monacossa kolmanneksi Hamiltonin ja Ferrarin Sebastian Vettelin jälkeen.

– Valtteri, tänään pelataan jääkiekkoa. Olisiko se tapa päästä pettymyksestä eroon, ja jos Lewisilla ei ole mitään suunnitelmia, niin voisiko hän liittyä seuraan katsomaan? Hyytiä kysyi kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa.

– En todellakaan pelaa hänen kanssaan jääkiekkoa! Hamilton älähti heti.

– Joo, en ole varma, haluaako Lewis liittyä seuraan, koska minulla on kahdeksan suomalaista kaveria kämpälläni. He ovat varmaankin juoneet siellä jo kolme päivää, Bottas heitti.

– Olen kuullut, ettei suomalaisten vauhdissa pysy mukana, Hamilton tiesi.

Tässä kohtaa hyvin suomalaiset tunteva Sebastian Vettel osallistui keskusteluun.

– Kuulin paloauton äänen ennen kuin tulimme tänne. Oletko varma, että kämppäsi on yhä tallella? Vettel vitsaili Bottakselle.

– En varmaan selviäisi seuraavaan kisaan, jos menisin juomaan kaikkien näiden suomalaisten tyyppien kanssa, Hamilton jatkoi.

F1-kiertue jatkaa seuraavaksi kahden viikon kuluttua juuri Kanadaan, jossa Bottas on menestynyt urallaan hyvin. Tästäkin Vettel otti ilon irti.

– Toivottavasti Suomi voittaa, niin ehkä he eivät päästäisi sinua Kanadaan.

– Juuri niin, hyvin ajateltu! Ehkä minulla on vähän vähemmän faneja Kanadassa. Katsotaan, Bottas vastasi.

Juttua korjattu klo 10.47: Tarkennettu Bottaksen ja Vettelin sitaatteja, joista osa oli väärin litteroitu F1.comin lehdistöraportissa.

Lue myös:

    Uusimmat