Kanadan kapteeni sai ”Suomi-kostonsa” – NHL-taustainen päävalmentaja läpensä hehkutti Leijonia

Jääkiekon tämän kevään MM-kisat päättyivät Kanadan juhliin, kun se kaatoi sunnuntain finaalissa Suomen jatkoajan jälkeen lukemin 3–2. Kanadan riveissä kapteeni Adam Henrique sai hyvitystä kahden vuoden takaiselle finaalitappiolle. Päävalmentaja Gerard Gallantilla ei ollut muuta kuin hyvää sanottavaa Leijonista.

Kanada käänsi ottelun nimiinsä, kun se onnistui nousemaan kolmannessa erässä tasoihin Henriquen ylivoimamaalin myötä. Kolmella kolmea vastaan pelatulla jatkoajalla sankariksi nousi Nick Paul, joka puttasi kiekon sisään kahdella yhtä vastaan -hyökkäyksen päätteeksi.

– Suomi pelaa hyvin organisoidusti ja tiivistä puolustuspeliä. Tiesimme, että edessä olisi äärimmäisen kova taistelu. He eivät vain yksinkertaisesti anna paikkoja. Meidän oli pakko löytää tavat iskeä pari maalia. Ja kun he pääsevät johtoon, heitä vastaan on vaikea enää nousta rinnalle, Henrique puhui Suomen joukkueesta.

Kanadan 31-vuotias kapteeni sai hyvityksen kevään 2019 kisoille. Henrique oli mukana, kun Suomi voitti Slovakiassa pidettyjen MM-kisojen finaalissa Kanadan.

– Oli maukasta saada pieni kosto. Niin minulle kuin (Troy) Stecherille. Ajattelin sitä tappiota ja loin siitä motivaatiota tähän kamppailuun, Henrique totesi, viitaten samalla Kanadan kahteen pelaajaan, jotka olivat mukana kahden vuoden takaisessa turnauksessa ja tämän kevään miehistössä.

Kanadan päävalmentaja Gerard Gallant jakoi isolla kädellä ylistystä Leijonien suhteen.

– Ihan loistava matsi. Suomella oli upea joukkue jalkeilla – he laittoivat meidät todella lujille. Hattu päästä heille. Loistavia puolustavia mestareita, Gallant kehui.

– Heillä oli omat hallintajaksonsa jatkoajalla, eikä tiennyt yhtään, että kumpi tekisi ensimmäisenä maalin. Onni meidän kannaltamme, että saimme kahdella yhtä vastaan hyökkäyksen ja hyödynsimme sen. Tuo oli niitä pelejä, jotka voivat päättyä ihan kummalle tahansa. Meidän onneksemme se päättyi meidän kannaltamme hyvin, Gallant jatkoi.

Kanada oli tämän kevään MM-kisojen tuhkimotarina. Se aloitti turnauksen kolmella tappiolla, päästen jatkoon muiden avustuksella.

– Olimme lähellä tipahtaa ulos jo ennen puolivälieriä. Sen jälkeen voitimme Venäjän, USA:n ja Suomen, jotka olivat aivan turnauksen parhaita joukkueita. Mainio tarina. Voimme olla ylpeitä itsestämme, Kanadan päävalmentaja Gallant summasi.

Lue myös:

    Uusimmat