Mainos

Kanadalaiskiekkoilijoiden bussiturmassa halvaantunut lupaa voittaa kultaa paralympialaisissa – Liikuttunut nuoren isä: "Hän on uskomaton"

1:23

Reilu viikko sitten Kanadassa sattui järkyttävä bussiturma, jonka seurauksena menehtyi 16 kanadalaista juniorijääkiekkoilijaa. Turmassa halvaantuneen pojan vanhemmat kertovat Global Newsissa, että heidän poikansa on vakavasta tilanteestaan huolimatta taistelija.

Kanadassa sattuneessa, järkyttävässä onnettomuudessa juniorijääkiekkojoukkuetta kuljettanut bussi joutui kolaroi turverekan kanssa. Onnettomuudessa kuolleista 16 henkilöstä 10 oli Humboldt Broncosin joukkueen pelaajia.

"Minä tuon meille kultaa"

Pelaaja Ryan Straschnitzki halvaantui onnettomuuden seurauksena vyötäröstä alaspäin. Straschnitzkin vanhemmat kertoivat Global Newsille tunteellisesta tilanteesta, jolloin perhe sai kuulla poikansa halvaantumisesta.

– Ryan kääntyi minua kohti ja sanoi: "Isä, kelkkajääkiekkokisat olympialaisissa, minä tuon meille kultaa."

Isä kertoo, että hänen ei ollut helppo hillitä tunteitaan poikansa edessä, mutta halusi olla vahva hänen vuokseen.

– Hän on uskomaton, kuten ovat muutkin joukkueen nuoret.

Perheen poika menetti liikuntakykynsä lisäksi myös useita joukkuetovereita. Perheen äiti kertoo, että poika yrittää nyt elää hetkessä vaikeasta tilanteesta huolimatta.

– Hän käy läpi tapahtumia ja pohtii, että jos olisin istunut tuossa tai tuossa, en nyt olisi tässä, isä kommentoi.

– Hänen päällimmäinen ajatuksensa oli maassa maatessaan, että hän olisi halunnut auttaa muita, mutta ei pysynyt liikkumaan, äiti kertoo poikansa puolesta.

Onnettomuuden syy vielä tuntematon

Onnettomuuden syistä on vielä niukasti tietoa saatavilla. Osa on ehdottanut, että kuorma-auton kuljettaja sokaistui auringon häikäisemänä, osa syyttää onnettomuuden risteysalueen olevan pahamaineisen vaarallinen.

Yksi onnettomuuden uhrien omaisista kuitenkin kertoi Global Newsille, että poliisi oli kertonut hänelle lyhyesti, ettei kuorma-auton kuljettaja noudattanut pysähtymisvelvollisuutta risteyksessä.

– Oli kaunis aurinkoinen päivä, ei lunta ja tiet olivat sulat. Poliisi kertoi meille, että kuljettaja väitti auringon sokaisevan hänet. Olimme paikalla 45 minuuttia onnettomuuden jälkeen ja silloin aurinko oli vielä liian korkealla ollakseen kenenkään silmillä, Scott Thomas kertoi medialle.

Tutkinta vielä kesken

Kanadan poliisi ei kommentoi spekulaatioita onnettomuuden syistä tutkinnan ollessa vielä kesken.

– Onnettomuuden taustoissa on useita tekijöitä, jotka meidän on otettava huomioon. Kaikkien palasten yhdistelemisessä tulee menemään aikaa, Kanadan ratsupoliisista kerrotaan.

Poliisin mukaan tutkimuksissa tullaan analysoimaan sääolosuhteet, jarrutusjäljet, nopeus ja ajoneuvojen mekaaniset kunnot tullaan tarkistamaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.