Kanada ulos olympiakiekosta – Leijonien unelmafinaali mahdollinen

Ruotsin jääkiekkomaajoukkue kaatoi Kanadan Pekingin talviolympialaisten miesten jääkiekon puolivälierässä 2-0.

Maalit olivat tiukassa kahden ennakkosuosikin välisessä kohtaamisessa. Ottelun ratkaisu nähtiin vasta kolmannen erän jälkimmäisellä kymmenellä minuutilla. Lucas Wallmark siirsi Ruotsin johtoon ajassa 10.15.

Vimmatusti tasoitusosumaa hakenut Kanada joutui nöyrtymään toisen kerran, kun Anton Lander pääsi kiskaisemaan kiekon tyhjään maaliin vajaa kaksi minuuttia ennen ottelun päätöstä.

Tämä tarkoitti sitä, että molemmat Pohjois-Amerikan maat putosivat ulos mitalipeleistä. Olympiakulta ratkeaa Suomen, Ruotsin, Slovakian ja Venäjän olympiakomitean joukkueen kesken.

Leijonat kohtaa omassa välierässään Slovakian ja Ruotsi Venäjän. Välieräparien myötä on mahdollista nähdä vuoden 2006 olympiafinaalin toisinto, jossa Ruotsi oli vahvempi 3-2. Sotshin olympialaisissa vuonna 2014 Ruotsi pudotti Suomen välierissä 2-1.

Olympiakisojen välierät pelataan perjantaina. Suomi pelaa näillä näkymin aamun ottelussa.