Leijonat kutkuttavista asetelmista välieriin – vastaan alkusarjassa jalkoihin jäänyt joukkue

Suomi eteni Pekingin olympialaisten miesten jääkiekkoturnauksen välieriin kaatamalla Sveitsin maalein 5-1. Välieräottelussa Suomi kohtaa Slovakian.

Suomi siirtyi ottelun avauserässä pikavauhtia 2-0 johtoon. Ensin Miro Aaltonen osui, kun ottelua oli pelattu 8.37. Vain kaksi minuuttia myöhemmin taululla komeili Mikko Lehtosen nimi, kun Sveitsin puolustuksesta kimmonnut laukaus pomppasi maaliin.

Marko Anttila siirsi Suomen turvallisen tuntuiseen 3-0-johtoon toisen erän neljännellä minuutilla ja lähetti sveitsiläisvahti Reto Berran vaihtoaitioon. Tilalle luisteli Alfredo Genoni.

Sveitsi pääsi vielä peliin mukaan ja iski kavennuksen toisen erän lopulla, kun Anders Ambühl osui ylivoimalla.

Sveitsi haki kolmannessa erässä vimmatusti kavennusta, mutta Suomen puolustus maalivahti Harri Säterin johdolla kesti. Säterille kertyi pelkästään kolmannessa erässä 14 torjuntaa, mikä nosti koko ottelun torjuntasaldon 33:een. Sveitsin tandemille torjuntoja kertyi ottelussa 18.

Lopulta ottelu ratkesi Sveitsin hakiessa maalia ilman maalivahtia jo viitisen minuuttia ennen loppua. Ensin Iiro Pakarinen ja sitten Teemu Hartikainen upottivat kiekon tyhjään verkkoon.

Välierässä Leijonat kohtaa Slovakian, joka kaatoi USA:n voittomaalikilpailun jälkeen maalein 3-2. Joukkueet kohtasivat kertaalleen jo alkusarjassa, jolloin Suomi oli selvästi parempi maalein 6-2.