Kammottava paljastus Emiliano Salan turmalennosta – "Älä sano sanaakaan"

Jalkapallohyökkääjä Emiliano Salan lentoturma on paraikaa oikeuden käsittelyssä. Ranskalaismedia GFFN kertoo, että lennon järjestänyt David Henderson yritti peitellä tapahtunutta.

Sala oli lentämässä Ranskan Nantesista Walesin pääkaupunki Cardiffiin, kun kohtalokas onnettomuus sattui. Lentoturma vei kuitenkin hyökkääjän ja pilotti David Ibbotsonin hengen. Lennon järjestäneen Hendersonin viestittelyt onnettomuuden jälkeen ovat nyt tulleet julki. 

Syyttäjä kertoi, että Henderson lähetti ensimmäisenä mekaanikolle viestin, jossa kertoi koneen olevan poissa ja sen jälkeen yritti peitellä tapahtunutta.

– Älä sano sanaakaan kellekään, Henderson totesi.

Henderson viestitti tämän jälkeen lentokoneen omistajalle.

– Ibbo pudotti Malibon (lentokone) ja tappoi itsensä sekä VIP-matkustajan. Helvetinmoinen katastrofi. Tästä tulee tutkinta. Se on asia, jonka minä hoidan. Se avaa Pandoran lippaan, Henderson kirjoitti.

– Haluan, että kukaan ei puhu CAA:lle (Britannian ilmailuhallinto), ainostaan "ei kommentteja".

Henderson on myöntänyt, että yritti järjestää lentoa ilman asianmukaisia lupia. Konetta lentäneen Ibbotsonin lentolupa oli vanhentunut vuoden 2018 marraskuussa.

28-vuotiaana menehtynyt Sala oli ollut Nantesissa mainiossa maalivireessä ennen siirtoaan Cardiffiin. Hän oli tehtaillut kahteen ja puoleen kauteen 36 liigamaalia Ranskan pääsarjassa. 

Lue myös:

    Uusimmat