Kalustejätti innostui hulppeasta suomalaistekniikasta: Seinät kosketusnäytöiksi

Suuria monikosketusnäyttöjä valmistava suomalainen MultiTouch liittoutuu amerikkalaisen toimistokalustejätti Haworthin tytäryhtiö Bluescapen kanssa.

MultiTouch kertoo, että yhtiöiden tavoitteena on muuttaa toimistoissa seinät ja muut suuret kosketeltavat tasot vuorovuorovaikutteisiksi pinnoiksi, joiden avulla ihmiset voivat työskennellä yhdessä entistä tehokkaammin.

Kokonaiset seinät voivat toimia kosketeltavina näyttöinä, joille voi piirtää ja kirjoittaa kynällä, joille voi lisätä virtuaalisia muistilappuja ja joilla voi näyttää esityksiä. Suurilla näyttöseinillä voidaan samanaikaisesti katsoa ja käyttää vuorovaikutteista sisältöä eri puolilla maailmaa mihin aikaan tahansa.

Näyttöpinnoilta voidaan katsoa laajoja kokonaisuuksia kerralla ja sitten zoomata haluttuihin yksityiskohtiin.

Toimistokalusteita ja -tiloja tuottavan Haworthin vuosittainen myynti on yli miljardi dollaria. Toimintaa sillä on yli 120 maassa. Haworth omistaa Bluescapen yhdessä kalifornialaisen Obscura Digitalin kanssa, joka suunnittelee valo-, ääni- ja esitysratkaisuita suuriin julkisiin tiloihin.

-Kosketusnäyttöteknologia on muuttamassa tapaa, miten ryhmät työskentelevät yrityksissä ja miten toimistot toimivat, ja me olemme päässeet tähän muutokseen mukaan, kertoo MultiTouchin toimitusjohtaja Petri Martikainen.

MTV Uutiset tutustui Multitouchin kosketusnäyttöratkaisuihin alkuvuodesta. Kosketusnäyttöjen toiminta ja toteutus oli tiivistetysti sanoen vaikuttavaa. Voit lukea aiheesta lisää allaolevien linkkien kautta.

Lue myös:

    Uusimmat