Kaloripommien kuninkaat: 5 pahinta vaihtoehtoa laihduttajalle

Pelkkä kuntosalilla hikoilu ei riitä laihtumiseen: ruokavaliolla on liikuntaakin suurempi merkitys kilojen karistamisessa.

Painoa pudottaakseen ei tarvitse ryhtyä nälkäkuurille, mutta ruokavalioon on silti syytä kiinnittää huomiota. Asiantuntijoiden mukaan tehokkain tapa laihtumiseen on terveellisen ruokavalion ja liikunnan yhdistelmä – pelkkä kuntosalilla hikoilu ei siis riitä, jos ahmit sen jälkeen pussillisen sipsejä. Miten sitten päästä terveellisessä ruokavaliossa alkuun? Jätä ruokavaliostasi pois ainakin nämä viisi kaloripommia.

1. Rasvaiset punaiset lihat

Sinun ei tarvitse ryhtyä kasvissyöjäksi laihtuaksesi, mutta jätä ruokavaliostasi pois edes rasvaiset punaiset lihat. Tutkimuksen mukaan yhden punaista lihaa sisältävän aterian korvaaminen päivässä terveellisemmällä proteiinilla vähentää riskiä ennenaikaiseen kuolemaan 7-19 prosentilla.

2. Alkoholi

Alkoholi on petollinen kaloripommi. Monet cocktailit sisältävät lihottavan alkoholin lisäksi runsaasti sokeria. Yksi lasillinen voikin pitää sisällään hampurilaisaterian verran energiaa!

3. Friteerattu ruoka

Tutkimuksen mukaan friteeratut herkut, kuten ranskanperunat ja sipsit koituvat yleensä laihduttajien kohtaloksi. Jätä siis ruokavaliostasi pois kaikki rasvassa uitetut herkut.

4. Virvoitusjuomat

Kaikkihan sen tietävät: tavalliset virvoitusjuomat sisältävät järkyttävän paljon lihottavaa sokeria. Mutta sokerittomien light-limujen juominenkaan ei kannata. Tutkimusten mukaan keinotekoiset makeutusaineet, kuten aspartaami voivat olla itse asiassa myös lihottavia, sillä ne lisäävät sokerin ja hiilihydraattien himoa. Makeutusaineet voivat myös huijata aivoja luulemaan, että keho nauttii sokeria.

5. Mehut

Sokeriset mehut eivät ole välttämättä yhtään sen terveellisempi vaihtoehto kuin virvoitusjuomatkaan. Kun hedelmästä puristetaan mehut pulloon, jää kaikki hyödyllinen kuitu käyttämättä. Syö siis mieluummin hedelmät hedelminä ja juo vettä.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat