Kalle Rovanperän seuraava MM-ralli selvillä

Pikataival-väittely: Asiantuntija Jari Ketomaa yllättää Kalle Rovanperä -arviollaan – "Ei tietenkään!" 3:43
Pikataival-väittely: Asiantuntija Jari Ketomaa yllättää Kalle Rovanperä -arviollaan – "Ei tietenkään!"

Toyotan WRC-talli on vahvistanut kuljettajakokoonpanonsa toukokuussa ajettavaan Portugalin MM-ralliin.

Toyota starttaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella koko kuljettajanelikkonsa voimin samaan MM-ralliin, kun sekä Kalle Rovanperä että Sebastien Ogier ajavat samassa kilpailussa. Alkukauden aikana mestarikuskit ovat vuorotelleet Toyotan kolmosautossa.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kertoi jo ennen kauden alkua, että Rovanperän ja Ogierin kilpaileminen samassa rallissa ei ole poissuljettu vaihtoehto. Nyt tämä toteutuu ensimmäistä kertaa Portugalin sorakilpailussa.

Portugalissa ovat mukana myös Elfyn Evans ja Takamoto Katsuta, jotka ajavat Toyotalla kaikissa tämän kauden MM-ralleissa.

Sekä Rovanperä että Ogier ovat tottuneet menestymään Portugalissa. Ogierilta löytyy kilpailusta peräti viisi voittoa, kun taas Rovanperällä on ykköstila kahdesta edellisestä Portugalin osakilpailusta. Ogier jakaa kilpailun voittoennätystä Markku Alenin kanssa.

Portugalin MM-ralli ajetaan maan pohjoisosassa ja kilpailukeskus sijaitsee jälleen Matosinhosissa aivan Porton kupeessa. Kilpailu on ohjelmassa 9.-12. toukokuuta.

Ennen Portugalia pisteistä ajetaan Kroatian MM-rallissa tulevana viikonloppuna. Ogier kilpailee rallissa Toyotan Rally1-autolla, ja Rovanperä on huilivuorossa.

Lue myös:

    Uusimmat