Voiko tämä huikea MM-ralliunelma toteutua? Ikonisen autovalmistajan pomolta herkullisia kommentteja

Subaru harkitsee vakavissaan paluuta rallin MM-sarjaan.

Subaru paluusta on huhuiltu vuodesta toiseen, mutta spekulaatioille ei ole saatu mitään konkreettista vastinetta. Mutta nyt Subarun tuore pomo on nostanut asian esille julkisuudessa.

Hiromi Tamou aloitti Subaru Tecnica Internationalin (STI) johtajana huhtikuun alussa. Japanilaisvalmistajan STI-osasto vastaa muun muassa Subarun moottoriurheilutoiminnoista.

Subaru vetäytyi rallin MM-sarjasta vuoden 2008 lopussa. Siitä lähtien rallipiireissä on vain unelmoitu siitä, että Subaru voisi palata MM-erikoiskokeille.

Uuden Subaru-pomon mukaan rallin MM-sarja on houkutteleva vaihtoehto.

– Se on suuri mahdollisuus. Se on osa minun tulevaisuuden suunnitelmiani STI-brändille. Se on erittäin tärkeää Subarulle ja faneille ympäri maailman, Tamou kertoi Subaru Motorsport Magazinen haastattelussa.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Mohammed bin Sulayem kertoi viime syksynä, että Subarun paluusta on käyty keskusteluja, joissa on ollut mukana myös Toyotan puheenjohtaja Akio Toyoda. Rallin MM-sarjassa menestystä niittänyt Toyota omistaa siivun Subarusta, ja iso pomo Toyoda on kertonut julkisesti, että hän haluaisi saada Subarun takaisin MM-ralleihin.

Tamou ei itse päätä Subarun mahdollisesta paluusta.

– Mietimme tulevaisuutta johtokunnan kanssa lähikuukausina ja sitten teemme päätöksen, Tamou sanoi.

Tamoun mukaan kilpaileminen on yksi Subarun STI-osaston peruspilareista. Ralleissa japanilaismerkki voisi vahvistaa entisestään brändiään.

Tamou vihjaili myös sillä, että Subaru voisi olla kiinnostunut sähköisen ralliauton kehittämisestä. FIA:n suunnitelmissa on tuoda MM-sarjaan pelkästään sähköautoille tarkoitettu luokka mahdollisimman nopeasti.

Mutta sähkökilpurit eivät ole Subarulle, tai ainakaan Tamoulle, pakollinen asia.

– Kun sinulla auto työkaluna käsissäsi, haluat kilpailla käyttövoimasta riippumatta. Se on osa ihmisvaistoa. Toisin sanoen moottoriurheilu tulee aina olemaan olemassa, Tamou sanoi.

Lähde: Drive.com.au

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat