Kalle Rovanperän kehityskäyrä osoittaa täysin oikeaan suuntaan: ”Vauhti oli törkeästi parempaa”

2:19
Kalle Rovanperä ei ollut täysin tyytyväinen Monte Carlon viikonloppuun – "Aina pettyy kun ei pääse podiumille"

Kalle Rovanperällä oli kaksijakoiset tunnelmat sunnuntaina päättyneen Monte Carlon MM-rallin jälkeen.

Rovanperä saalisti kauden avauskisasta neljännen sijan, mutta parempaakin oli tarjolla. Toyotan suomalaiskuljettaja putosi kolmossijakamppailusta sunnuntaiaamuna rengasrikon vuoksi. Hyundain Thierry Neuville korjasi lopulta viimeisen palkintosijan Toyotan Sebastien Ogierin ja Elfyn Evansin perässä.

Rovanperän viikonloppuun mahtui myös muutamat aikasakot sekä yksi peltovisiitti, joka maksoi aikaa. Hän keräsi kuitenkin hyvän 16 pisteen saaliin haastavasta Montesta.

– Periaatteessa tämä oli hyvä aloitus kauteen, mutta enemmänkin olisi ollut saatavilla. Silloin on hieman pettynyt olo, kun on ollut taistelussa mukana, mutta rengasrikko pudottaa pois kamppailusta, Rovanperä muotoili MTV Urheilulle.

– Rengasrikolle ei voinut mitään. Katsoin saman paikan vielä toisella kierroksella, mutta en nähnyt siellä mitään. Ralli on välillä sellaista.

Rovanperä sai loistavan päätöksen rallille, kun hän ajoi toiseksi nopeimman ajan Power Stage -erikoiskokeella. Huippuveto palkittiin neljällä arvokkaalla lisäpisteellä.

– Onneksi saimme Powerilla hyvän vauhdin päälle. Nyt emme ole kuin pisteen päässä Thierrystä.

"Olisimme voineet saavuttaa enemmänkin"

Tasan vuosi sitten Rovanperä ajoi ensimmäisen MM-rallinsa Toyota Yaris WRC -autolla. Tuolloin puuppolalainen sijoittui Monte Carlon osakilpailussa viidenneksi.

– Kehityskäyrä on aika iso, jos vertaa viime vuoteen. Sen jälkeen olemme ajaneet asvaltilla vain Monzan kisassa (joulukuussa). Vauhti oli nyt törkeästi parempaa kuin viime vuonna, Rovanperä summasi.

– Silloin jäimme paljon ajamalla. Nyt olisimme voineet olla lähellä kärkeä. Tämä oli mielestäni hyvä viikonloppu, mutta toki olisimme voineet saavuttaa enemmänkin.

Kauden toisen osakilpailun pitäisi sopia loistavasti Rovanperälle. Seuraavaksi pisteistä ajetaan Rovaniemen ympäristössä talvisissa olosuhteissa.

– Lähtöpaikka kisaan on ainakin hyvä, sillä emme ole auraamassa tietä. Neljäs sija on siinä mielessä hyvä, että lähtöpaikka on sama Rovaniemellä. Toivottavasti pääsemme siellä heti kunnon vauhtiin ja pystymme ajamaan puhtaan kisan, Rovanperä suunnitteli.

Rovaniemen Arctic Rally Finland ajetaan helmikuun viimeisenä viikonloppuna.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja