Kalle Rovanperältä paljastus hetkestä ennen pikahälytystä MM-ralliin: "Tulee aika raju setti"

Näin Kalle Rovanperä kommentoi pikahälytystä – "Siinä olin juuri vaihtamassa vesijettiin tulppia" 0:40
Katso ja kuuntele Rovanperän kommentit pikahälytyksestä videolta.

Toyotan Kalle Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen saivat pikahälytyksen Puolan MM-ralliin Sebastien Ogierin ja Vincent Landaisin jouduttua onnettomuuteen kesken nuotituksen. Rovanperä kertoi MTV Urheilulle, että viikonlopun urakka tulee olemaan kova.

Ogier ja Landais joutuivat tiistaina nokkakolariin kesken Puolan MM-rallia edeltävän nuotituksen. Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kertoi, ettei kummallakaan ei ole hengenvaaraa. Myöhemmin illalla tuli tieto, että Rovanperä ja Halttunen tulevat paikkaamaan kaksikkoa.

– Eilen oli vähän erilainen päivä. Tärkeintä oli totta kai kuulla, että he ovat kunnossa. Kaitsu (Kaj Lindström, Toyotan urheilutoimenjohtaja) soitti, että saattaa olla, että joudutaan tulla paikkaamaan. Siinä olin juuri vesijettiin vaihtelemassa tulppia. Ei ollut tiimiltäkään helppo päätös pyytää minut ja Jonne tänne ilman mitään valmistautumista. Ei tule olemaan helppo viikko, Rovanperä summasi.

Rovanperä ja Halttunen olivat nuotittamassa rallia varten keskiviikkona. Lyhyt valmistautumisaika tuo omat haasteensa viikonlopun erikoiskokeille.

– Periaatteessa päivässä nuotitetaan koko ralli. Ei ole tietenkään katsottu videoita etukäteen, kun ei ollut tarkoitus olla täällä. Tulee aika raju setti oppia noita pätkiä pitkän nuottipäivän jälkeen. Katsotaan, mitä siitä tulee, Rovanperä totesi.

Rovanperä on ajanut tällä kaudella kolmessa kisassa. Ruotsissa ja Portugalissa ei jäänyt tuloksesta paljoakaan kerrottavaa jälkipolville, mutta Kenian Safari-rallissa Rovanperä nappasi voiton. Tällä kertaa tavoite voi olla Rovanperän mielestä liian kova.

– Ehkä tällä kertaa ei voi sitä tavoitetta laittaa. Totta kai tavoitteena ajaa hyvä kisa ja joitakin pisteitä tiimille, ettei tultu turhaan tänne. Tämäkin oli niin sanotusti omasta kesälomasta pois, niin totta kai pitää yrittää tehdä hyvä reissu. 

Puolan MM-ralli käynnistyy torstaina yhdellä erikoiskokeella. VIikonloppuna ajetaan yhteensä 19 pätkää.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat