Kalle Rovanperä surullinen Jari-Matti Latvalan karusta kohtalosta – konkari antanut suurlupaukselle jo tärkeää apua

Kalle Rovanperän nousu WRC-luokkaan sai sinettinsä keskiviikkona, kun Tommi Mäkisen johtama Toyotan rallitalli julkisti nuoren puuppolalaisen kaksivuotisen sopimuksen.

Vasta 19-vuotiaalla Rovanperällä on suurella todennäköisyydellä valoisa tulevaisuus edessään rallin korkeimmalla huipulla.

Sen sijaan Rovanperän sopimus Toyotan kanssa tiesi työttömyyttä konkari Jari-Matti Latvalalle. Kaksi muuta ajopaikkaa japanilaisvalmistajalta veivät kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier sekä Elfyn Evans.

Kautta aikain nuorin rallin MM-sarjan tehdaskuski Rovanperä on vilpittömästi pahoillaan Latvalan puolesta.

– Onhan se harmi Jari-Matin kannalta. Hän kuitenkin itse sanoi, että haluaa vielä ajaa. Jari-Matti on ollut koko ajan MM-sarjan nopeimpia kuskeja, vaikka hänellä ei nyt ole ollut puhtaimpia kausia, varsinkaan tämä viimeinen, Rovanperä sanoi MTV Urheilulle.

– Pidän Jari-Mattia erittäin hienona ja kovana kuskina. On harmi, että hän ei aja ensi vuonna.

Armeijan palvelusta suorittava Rovanperä olisi mielellään ollut Latvalan tallikaverina.

– Jari-Matilla on niin törkeästi kokemusta, että häneltä olisi varmasti saanut hyviä vinkkejä. Olen jo aiemmin saanut tietää häneltä muutamia hyviä juttuja. Jari-Matilla on niin valtava kokemus kisoista ja hän on ajanut pitkään huipputasolla, Rovanperä summasi.

Rovanperä luottaa, että Toyotan uusi kuskikolmikko voi tehdä kovaa tulosta kaudella 2020.

– Veikkaan, että meillä on ihan hyvä kokoonpano ensi vuodeksi. Se oli hyvä juttu, että Sebastien tuli tiimiin. Hänellä ja kartturilla (Julien Ingrassia) on paljon tietotaitoa annettavana tiimille. Siinä pystyy samalla itse oppimaan paljon, Rovanperä ruotii.

Lue myös:

    Uusimmat