Kalle Rovanperä pääsee jo pian Toyotan WRC-auton rattiin – "Mielenkiintoista nähdä, millainen se oikeasti on"

Kalle Rovanperä voi laskea sormillaan, kuinka monen yön päästä hänelle koittaa aikainen joulu.

Vasta 19-vuotias Rovanperä julkistettiin keskiviikkona odotetusti Toyotan WRC-rallitiimin kuljettajaksi ensi kaudesta lähtien. Rovanperän ja Toyotan välinen sopimus kattaa kaksi seuraavaa kautta.

Puuppolalaiselle WRC-diili on unelmien täyttymys.

– Varmasti tulee mielenkiintoinen ensimmäinen kausi. Paljon on opeteltavaa, Rovanperää tuumaa.

Opettelu Toyota Yaris WRC -autolla alkaa jo ensi viikolla, jolloin Toyota aloittaa valmistautumisen MM-kauden 2020 avaavaan Monte Carlo -ralliin. Rovanperä aloittaa tiimin testiurakan keskiviikkona Ranskassa.

– Monten testeissä päästään ensimmäisen kerran rattiin. Ja kyllä sitä odottaa innolla, Rovanperä sanoo.

– Mielenkiintoista nähdä, millainen se auto oikeasti on. Monten testit ovat muutenkin haastavat sen puolesta, että minkälaiset olosuhteet sattuvat olemaan.

Rovanperä kilpaili kaksi edellistä kautta Skodan tehdastiimissä Fabia R5 -autolla, jolla hän saavutti WRC2 Pro -luokan mestaruuden tänä vuonna. Nyt edessä on harppaus lajin kuninkuusluokkaan.

– Alku on varmasti haastava uuden auton kanssa opetellessa. Steppi on nykyään aika iso R5-autosta WRC:hen. Ei siinä muu auta kuin lähteä treenaamaan ja katsoa, miten menee. Alkukauden jälkeen voin varmaan asettaa itselle pieniä yksittäisiä tavoitteita, puuppolalainen pohtii.

Suomalainen rallikansa on tottunut menestykseen, jota ei ole juurikaan tullut viime vuosina. Rovanperään kohdistuu kovat odotukset, vaikka hänen pitää vielä kerätä rutkasti kokemusta taistellakseen mestaruuksista.

– En voi vastata odotuksiin mitenkään muuten kuin tekemällä parhaani. Katsotaan, riittääkö se vielä ensi kaudella mihinkään vai päästäänkö jossain vaiheessa hyvään vauhtiin.

Lue myös:

    Uusimmat