Kalle Rovanperä hyppää kohti suurta tuntematonta: "Ei mitään hajua siitä, missä sitä edes on"

Hurjaa draamaa Portugalissa! Kalle Rovanperä katolleen voittotaistelussa 2:22
Hurjaa draamaa Portugalissa! Kalle Rovanperä katolleen voittotaistelussa – toinenkin kärkimies ulos lähes samassa paikassa

Kalle Rovanperä ei ole vuosiin pystynyt pitämään kunnon kesälomaa, mutta nyt sellainen on viimeinkin mahdollista pitää.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Puolan MM-ralli 27.–30.6.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Täysin laiskottelun merkeissä suomalaisen loma ei kuitenkaan mene, sillä Rovanperä ajaa lomansa aikana Porsche Carrera Cup Benelux -sarjaa.

Rovanperä kilpailee seuraavan kerran kesäkuun 7.–9. päivä Hollannin Zandvoortissa. Rovanperän kokemus autosta on vielä varsin ohkaista ja hän hyppää sarjaan aika lailla kylmiltään.

– Ei valitettavasti päästä ajamaan kuin yksi testipäivä kisaviikolla. Autolla ei ole vielä ollut riittävästi ajoaikaa, sillä ajoin aiemmin Belgiassa vain puolikkaan testipäivän. Kisassahan sitä treeniä sitten saa, mutta se on ollut tiedossakin, että ensimmäiset kisat menevät treenaillessa, Rovanperä kertoo Rallit.fille.

Rovanperä testasi uutta Porscheaan ensi kertaa keväällä Belgiassa. Palaute oli heti hyvää.

– Ajoimme testit aika kuluneilla rengasseteillä. Minun paras kierrokseni taisi olla aika samaa luokkaa kuin viime vuoden voittajalla. Periaatteessa ainakin testeissä kisavauhti oli aika samaa kuin kisan voittajalla. Radalla se toki riippuu aina niin monesta asiasta, mikä se vauhti on tiettynä päivänä. Testin perusteella vaikuttaisi siltä, että vauhtia voisi olla, mutta sen näkee sitten vasta kisassa, Rovanperä ennakoi.

Rovanperälle rata-autoilu on toistaiseksi sivutoimi, mutta mistään sunnuntaiajelusta ei ole kuitenkaan kyse.

– Ei se ikinä pelkkää hauskanpitoa ole, kun kypärä laitetaan päähän, mutta en nyt aluksi aseta mitään tavoitteita, kun ei ole vielä mitään hajua siitä, missä edes on. Ihan turha alkaa suunnittelemaan. Ensimmäisen kisan jälkeen näkee sitten, mikä meininki siellä on, Rovanperä painottaa.

Rata-autoilu tarjoaa Rovanperälle aivan uudenlaisen haasteen. Nyt ajetaan kellon sijasta mies miestä vastaan.

– Sehän siinä mielenkiintoisinta onkin, Rovanperä innostuu.

– En osaa vielä sanoa, miten siinä rahkeet riittäävät, mutta uskoisin, että paremmin minulla riittävät rahkeet kisavauhdissa kuin aika-ajoissa. Aika-ajot tulevat olemaan varmasti vaikeammat, kun yksi kierros pitää saada onnistumaan ja se riippuu niin monesta asiasta. Ihan jo se, miten valmistelet uuden renkaan, kun siihen on vain kaksi kierrosta aikaa. Siihen tarvitaan kokemusta, Rovanperä sanoi.

– Ne ovat sellaisia juttuja, mitkä pitää opetella – miltä sen pitää tuntua ja mitä pitää tehdä, että saa yhden nopean kierroksen onnistumaan? Mutta sitten taas kisassa olen onnistunut ainakin simulaattorilla aina paremmin suhteessa aika-ajoon, Rovanperä ennakoi.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat