Jari-Matti Latvalalla suuri suunnitelma – paljasti myös tulevat rallinsa

Jari-Matti Latvala happamana voitosta huolimatta: "Ei ole ihan oikein" 2:10
Tallipomo Jari-Matti Latvala oli happamana Toyotan voitosta huolimatta Portugalissa: "Ei ole ihan oikein."

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvalalla on isot suunnitelmat omien ajojensa suhteen.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Puolan MM-ralli 27.–30.6.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Vaikka WRC-tallin kipparointi vie rutkasti aikaa, on Latvala aina pitänyt huolta, että myös ajamiselle jää aikaa. Latvalan pajalla Tuurissa on rakentumassa uusi historic-luokituksen Toyota Celica, jolla mies mielii peräti historic-autojen EM-sarjaan ensi kaudella.

– Celica on pikkuisen sähköjä vailla enää. Uskoisin, että kuun loppuun mennessä saan sen valmiiksi. Olen miettinyt sille autolle enempi EM-sarjaa, jos ne säännöt tulevat 2025 tai 2026, että sillä pääsisi mukaan, Latvala valottaa MTV Urheilulle.

– Vanha auto jäisi enempi sorakisakäyttöön, kuten Pohjanmaa-ralliin tänä kesänä, jossa ajaisin varmasti vanhalla autolla.

Latvalan jatko Toyotan WRC-tallin peräsimessä ei ole vielä varmaa, sillä miehelle on toistuvasti sorvattu aina vuoden sopimus kerrallaan. Mikäli tallipäällikön kiireet jatkuvat, joutuu tuurilainen miettimään tarkasti, mitä ralleja hän voi Euroopassa ajaa Celicallaan.

– Siellä on esimerkiksi Vltava-ralli, jossa en ole koskaan ollut mukana. Sama juttu on Costa Brava -rallin suhteen Espanjassa. Se on mielenkiintoinen ralli, ja joskus haluaisin sen ajaa. Samoin Espanjassa Asturias on tosi hyvä kisa, Latvala miettii.

– Ne rallit ovat pääasiassa asvaltilla. Juuri sellaiset kisat, missä en ole ennen ollut, kiinnostavat erityisesti. Sen toki näkee sitten, että millainen on kalenteri ja miten se osuu.

Latvalan mielessä on kilpailla useammassa historic-autojen EM-koitoksessa, mikäli kalenteri soljahtaa mukavasti suomalaisen osalta kohdilleen.

– Enemmän kuin yhden rallin ajan varmasti, kun sitä sarjaa lähden ajamaan. Jos meinaa ajaa enemmän kilpailuja, niin ongelmana on varmasti, että ne menevät päällekkäin MM-sarjan kanssa. Taitaa tänäkin vuonna olla, että kolme tai neljä ensimmäistä kisaa menee päällekkäin MM-rallien kanssa. Sitä täytyy sitten miettiä, Latvala summaa.

Tänä vuonna Latvala on jo ajanut Arctic Lapland -rallin helmikuun alussa sekä Tuurin SM-rallin kotikonnuillaan. Kisoista jälkimmäinen päättyi kaatoon.

Kaksi seuraavaa ralliaan Latvala voi jo vahvistaa. Syksyn ohjelma on vielä avoin.

– Pohjanmaa-ralli ja Lahti Historic ovat selvä juttu. Loppuvuodesta on Italiassa Brunello-ralli, jota olen vähän miettinyt ja sinne minut on kutsuttu. Se on vain viikko Japanin rallin jälkeen, joten en tiedä, osuuko se aikataulujen osalta. Jos pitää olla Japanissa, niin en tiedä, ehdinkö sinne. Syksyn kisat ovat auki, Latvala toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat