Kalifornialaismies äimistyi koronan aiheuttamaa paniikkijonoa – ruokaostoksille jonotettiin liki 500 metrin matkalta: "Se oli täyttä hulluutta!"

Autollaan ohi ajanut nimettömänä pysyttelevä mies kuvasi satojen metrien ostoskärryjonon Kaliforniassa.

– Nämä ihmiset jonottivat päästäkseen ruokaostoksille kasvavan COVID-19:n aiheuttaman paniikin alla, mies kertoi videon saatetekstissä.

Eräs jonottava asiakas kertoi The Orange County Registerille nähneensä ensimmäisten saapuneen liikkeen edustalle odottamaan ovien avautumista kolmelta yöllä. Kauppa on kertonut, että tämän hetken suosituimmat tuotteet, kuten vessapaperi ja vesi loppuu hyllyistä jo puolenpäivän aikaan. Kysyntä on liian kovaa.

– Jonot jatkuivat lähes 500 metrin verran, videon kuvannut mies kertoo.

Kyseessä on kauppaketjun Cypressissa sijaitseva liike.

– Se oli täyttä hulluutta, ihmiset työnsivät ostoskärryjään liikenteen seassa.

Pitkiä jonoja muodostuu, koska Costco rajoittaa tällä hetkellä yleisen turvallisuuden ja hygienian vuoksi sisällä samanaikaisesti asioivien asiakkaiden määrää. 

Aivan kuin Suomessa, myös Yhdysvalloissa monet paikalliset ruokakaupat ovat joutuneet avaamaan kauppojaan tyhjin hyllyin johtuen ihmisten tarpeesta hamstrata tavaroita varastoon epävarmoina aikoina.

Costco on yhdysvaltalainen noutotukkumyymäläketju, joka on suunnattu sekä tukku- että vähittäisasiakkaille. Elintarvikkeet ovat saatavilla isoissa tukku- tai suurtalouspakkauksissa. Costcoa pidetään Yhdysvalloissa koronaviruksen aiheuttaman paniikkishoppailun ja hamstrauksen keskuksena.

Lähteet: KameraOne, The Orange County Register, Costco

Lue myös:

    Uusimmat