MT: Tällä lihatuotteella on nyt valtava kysyntä ruokakaupoissa: "Myy kuin häkä"

Koronapaniikki tyhjensi ruokahyllyt Helsingissä – MTV kysyy, miksi ihmiset hamstraavat 3:15 Koronapaniikki tyhjensi ruokahyllyt Helsingissä – MTV kysyy, miksi ihmiset hamstraavat

Jos vessapaperia on viime päivinä myyty paljon, kuhina on käynyt myös ruokakauppojen lihaosastoillakin, kertoo Maaseudun Tulevaisuus.

Videolla: Koronavirus tyhjensi kauppojen hyllyt – mitä kaikkea nyt on hamstrattu?

Jauheliha myy nyt kuin häkä ja jauhelihan tilauskanta on jopa kaksinkertaistunut, kertoo Snellman Lihanjalostuksen toimitusjohtaja Roland Snellman Maaseudun Tulevaisuudelle.  Snellmanin mukaan hamstraus alkoi viime viikolla lihatuotteissa ja nyt se näkyy valmisruoissa.

– Tehtaalla ajetaan täysillä ja jonkin verran supistetaan valikoimaa.

Jauhelihan lisäksi suomalaiset ostavat nyt runsaasti ruoka- ja nakkimakkaroita. Valmisruokapuolella Snellmanilta ovat menneet kaupaksi erityisesti erilaiset kiusaukset sekä lohikeitto.

Syy sekä jauhelihan että valmisruokien myynnin kasvulle selittyy ainakin sillä, että moni suomalaisperhe on nyt jäänyt kotiin, ja kotikouluun siirtyneille lapsille on laitettava päivittäin ruokaa. Snellmanin mukaan lihaa myydään nyt ennen kaikkea ruokakaupoille, mutta myynti ravintoloille ja horeca-puolelle on supistunut. Valmisruokaa ostetaan, kun joka päivä ei jakseta laittaa ruokaa alusta asti itse. 

– Meistä on hyvä, että ruokaa tehdään itse. Me teemme valmisruokaa niille, jotka eivät ehdi tai osaa itse laittaa, Snellman Valmisruoan toimitusjohtaja Tommy Snellman  sanoo Maaseudun tulevaisuudelle.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.