Mainos

Kaleva: Kaikkonen tietää, miten Suomi ei jää autoilun takapajulaksi – tuhansien eurojen sähköautotuella

Valtion pitäisi keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Kaikkosen mielestä tukea sähköautoilua 4 000 euron ostohyvityksellä vuodesta 2018 alkaen. Kaikkosta haastatteli Kaleva.

– Tehokkainta olisi tukea sähköauton hankintaa suoraan. Ruotsissa tuki on ollut 4 000 euron luokkaa, mikä on johtanut sähköautojen yleistymiseen, keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen kertoo sanomalehti Kalevan verkkoversiossa.

Hänen mielestään pienempi, esimerkiksi satojen eurojen tuki, ei lisäisi sähköautojen myyntiä lainkaan. Keskustelua sähköauton ostotuesta on Kaikkosen mukaan käyty monessa eri ministeriössä keskustalaisten johdolla.

Kaikkonen näkee, että aloitteen kanssa pitäisi edetä heti, että se ehtii vuoden 2018 valtionbudjettiin mukaan. Hän on huolissaan siitä, ettei Suomi ole vielä ympäristöystävällisen autoilun maa.

– Esimerkiksi Ruotsi ja Norja ovat meitä huomattavasti edellä ympäristöystävällisessä autoilussa, hän toteaa Kalevalle.

Keskusta-Kaikkonen argumentoi näkemyksiään myös sillä, että EU on tiukentamassa vaatimuksiaan päästöjen vähentämiseksi vuoteen 2030 mennessä.

Hän ei epäile, etteivätkö suomalaiset haluaisi olla ympäristöystävällisen ajamisen kansa. Hänen näkemyksensä on, että sähköautojen kalleus verrattuna bensa- ja dieselautoihin on syy, miksi suomalainen autoilija ei vaihda ekologiseen kulkupeliin.

Lähde: Kaleva

---

Kokeilimme Teslan automaattiparkkeerausta – jäikö toimittaja alle?

1:24

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.