Kalajoen kuolonkolari: Nuoret opiskelivat samassa koulussa metalli- ja rakennusaloja – koulutusjohtaja: "Yritämme selvitä tästä päivästä ja viikosta"

Paikallinen mies Kalajoen turmasta:"On tämä niin kova paikka" 0:42

Kalajoen kolarissa menehtyneet alaikäiset miehet olivat Kalajoen koulutuskeskus Jedun opiskelijoita. Tragedia iski kouluun voimakkaasti. ”Toivon, että nuoret toipuvat tästä”, sanoo Kalajoen Jedun koulutusjohtaja Esa Siirilä.

Kalajoella sattuneessa kuolonkolarissa loukkaantunut nuori ja toinen menehtyneistä nuorista opiskelivat Kalajoen koulutuskeskus Jedun metallipuolella ja yksi menehtyneistä nuorista rakennuspuolella.

Kolarissa olleet koulutuskeskuksen oppilaat olivat 2001 syntyneitä. Yksi kolarissa menehtynyt oli täysi-ikäinen vuonna 2000 syntynyt.

"Tragedia tuli tavallisen elämän keskelle"

Koulutuskeskuksen kouluaamu alkoi tänään hieman tavallista myöhemmin. Luokilla, joilla menehtyneet oppilaat olivat, päivä alkaa keskustelutilaisuudella, jossa ovat mukana koulukuraattori, psykologi ja seurakunnan työntekijä.

– Kaupungin kriisiryhmä kokoontui asiasta heti lauantaina. Yritämme selvitä tästä päivästä, viikosta ja tulevaisuudesta, sanoo Kalajoen Jedun koulutusjohtaja Esa Siirilä.

– Toivon, että oppilaat toipuvat tästä. Nuori mieli on tällaiselle herkkä ja tämä on ollut erityisen rankkaa, kun tragedia on tullut ihan tavallisen elämän keskelle.

Koulussa hiljainen hetki

Puolen päivän aikaan koululla pidetään myös hiljainen hetki menehtyneiden muistolle.

– Toivotaan, ettei tällaisia enää koskaan tule, Siirilä sanoo.

Kalajoen onnettomuus sattui lauantain vastaisena yönä, kun paikalliset nuoret miehet lähtivät ajamaan ystävänsä luo Tyngän kylälle.

Henkilöauto oli ajautunut vasemmalle kaartuvalla tieosuudella pientareelle, törmännyt peltoliittymärumpuun ja ajautunut kymmeniä metrejä ulos tieltä katolleen.

Turmassa menehtyi kolme henkilöä ja yksi loukkaantui vakavasti. Turma-auton nopeus oli onnettomuuden sattuessa reilusti yli 150 kilometriä tunnissa.

Lue myös:

    Uusimmat