Ethän pidä nahkaista lompakkoa farkkujen takataskussa? Applen uutta luottokorttia pilkataan: "Onko suojakoteloita jo myynnissä?"

Ei ole mikään uutinen, että Apple saattaa toisinaan asettaa designin käytännöllisyyden edelle. Tuorein esimerkki liittyy sen uuteen Apple Card -luottokorttiin.

Applen hiljattain esittelemä oma luottokortti, Apple Card, oli aluksi vain valittujen käyttäjien testattavana, mutta aiemmin tällä viikolla sitä on voinut hakea kuka tahansa yhdysvaltalainen.

Yhdessä megapankki Goldman Sachsin kanssa tarjottava luottokortti on suunniteltu nykyaikaiseksi ja turvalliseksi kortiksi, jota ei tarvitse fyysisesti kantaa mukana lompakossa.

Kortin saa lisättyä iPhonen tai Apple Watchin lähimaksuvaihtoehtoihin parissa sekunnissa, minkä jälkeen sen käyttö onnistuu kaupassa joko sormenjäljen tai kasvojentunnistuksen avulla muiden Apple Pay -yhteensopivien korttien tapaan pelkällä puhelimella.

Kuin taideteos – sekä hyvässä että pahassa

Kortti itsessään, siis se fyysinen versio, jonka voi sujauttaa lompakkoon muiden korttien kaveriksi, on titaania. Se eroaa muista pankki- ja luottokorteista minimalistisella ulkoasullaan, sillä sen etupuolella ei ole mitään muuta kuin kortin omistajan nimi sekä Applen logo. Taustapuolelta löytyvät ainoastaan Goldman Sachsin sekä MasterCardin logot.

Perinteisiä muovikortteja paksumman ja painavamman Apple Cardin käyttöön liittyy kuitenkin erikoinen suositus: Apple ei nimittäin suosittele säilyttämään korttia sellaisessa paikassa, jossa se voisi joutua kosketuksiin nahan tai denimin, siis farkkukankaan, kanssa.

Vaarana on, että nahkaiset lompakot tai denim värjäävät hohtavan valkoisen kortin pinnan pysyvästi. Myös muut kortit voivat naarmuttaa sitä, mikäli korttitaskussa on.

Apple suosittelee, että sen titaanista, laserkaiverrettua korttia säilytettäisiin "pehmeässä materiaalissa" ja erossa metallisista esineistä, magneeteista sekä näemmä myös nahasta ja denimistä. 

Mikäli korttia on tarve puhdistaa, tulisi se tehdä mikrokuituliinalla, jota on kostutettu vedellä tai isopropanolilla.

Aiheesta ensimmäisenä uutisoineen MacRumorsin kommenttipalstalla pilkkakirveet lähtivät lentelemään välittömästi.

– Onko suojakoteloita jo myynnissä?

– Saammeko esitellä: 1 500 dollarin Apple Card -ständi.

– Haen omani tänään. Säilytän sitä lasisessa laatikossa.

– Älkää huoliko, Apple puhuu vain denim-farkuista. Kunhan käytätte muusta kuin denimistä tehtyjänne farkkujanne, niin kaikki on hyvin.

Lue myös:

    Uusimmat